När har Tunna blå linjen säsong 2 premiär? Här är allt vi vet

Sara, Magnus i Tunna blå linjen

Få serier har gjort så stort intryck på så många människor som Tunna blå linjen. ”Alla” kollar och alla har åsikter. Vilken tur att det kommer en säsong 2! Men när? Och vad kommer den handla om?
15 mars, 2021

Tunna blå linjen har gjort succé både hemma i tv-sofforna och hos de flesta kritiker. Närmare 2 miljoner tittare har följt serien och den är det givna samtalsämnet vid den (digitala) kaffemaskinen. Och nu är det slut. Vad ska vi nu prata om?

Slå på ljud

När SVT i februari sedan gick ut med att man beställt manus till en andra säsong var det alltså en nyhet som gladde många. Här är allt vi vet (än så länge) om säsong 2. (Texten uppdateras.)

När har Tunna blå linjen säsong 2 premiär?

Något fastställt premiärdatum finns alltså inte i skrivande stund. SVT har meddelat att det kan bli premiär av säsong 2 tidigast under 2022, i så fall förmodligen till hösten, men det kan inte garanteras. Amanda Jansson (Sara) har enligt sajten Filmtopp sagt att det finns en plan för att börja filma i höst, om allt går som det ska. Men, coronapandemin kan fortfarande sätta käppar i hjulet.

Vad kommer Tunna blå linjen säsong 2 handla om?

Ännu finns inga sådana uppgifter , men seriens huvudsakliga manusförfattare, Cilla Jackert håller just nu på att fila på de nya avsnitten för den kommande säsongen. Kanske kommer Dani och Faye få blomma ut mer nästa säsong? Och så vill ju alla veta hur det ska gå för Sara och Magnus. Och Jesse. Och Leah...

Kul kuriosa: Första säsongen tog sex (6!) år från pitch till premiär

Inspelningarna av säsong 1 avslutades i januari 2020, men idén presenterades redan 2014 för SVT (och då hade den dessutom marinerats hos manusförfattaren Cilla Jackert ett flertal år före det.) Oscar Töringe och Amanda Jansson provfilmade sedan för rollerna som Sara och Magnus redan 2015. Men, av olika anledningar tog det sedan alltså sex år från idépitch till färdig tv-serie. Låt oss hoppas att det går fortare den här gången.

Foto: SVT