Tunna blå linjen-aktuella Joy M'Batha lämnade Sverige för kärleken

Joy M'Batha

Inte nog med att Joy M'Batha skapat låten En sekund som är soundtrack till den nya hyllade SVT-serien Tunna blå linjen, hon gör även sin skådespelardebut i samma serie. Nu öppnar hon upp om kärleken, som fick henne att lämna Sverige för Danmark.
29 januari, 2021
Joy M'Batha om Tunna blå linjen: "Det här är mitt liv"
Slå på ljud

Efter att Joy M'Batha fått nys om den nya hyllade SVT-serien Tunna blå linjens handling, slog hon en signal och frågade om hon fick provspela för serien. Och trots att alla roller redan var satta lyckades hon norpa en roll.

– Bara när jag fick höra om serien utan att ha sett något så blev jag helt såld för jag kände ju att det här är ju mitt liv. Det är också det som jag tycker är triggande med att se på den att det händer så mörka och dramatiska grejer, liknande som jag har varit med om, säger Joy M'Batha till ELLE när hon berättar om polisserien som utspelar sig i Malmö där hon är uppväxt och fortsätter:

– Så är det på samma gator som jag har växt upp på. Och de sakerna händer ju.

Utöver att vara aktuell som skådis sitter Joy M'Batha och producenten Irya Gmeyner och arbetar med Joys första platta, och förhoppningen är att albumet ska vara redo för release i sommar – och den känslosamma poplåten En sekund släpps på Spotify den 29 januari. Låten är även med på soundtracket till Tunna blå linjen.

Joy M'Batha tycker Stockholm är för stressigt

Nyligen lämnade Joy M'Batha det stressiga storstadslivet i Stockholm för Danmark, och har numera sitt tillhåll i Köpenhamn, ett ställe hon som tidigare Malmö-bo är väl bekant med.

– Jag spelade på Malmöfestivalen 2019, och det var min största spelning någonsin och det gick inte alls som jag ville. Så jag var jättefrustrerad och behövde festa av mig. Så då tog jag tåget till Köpenhamn med mina vänner, och sen åkte jag inte hem, skrattar hon och fortsätter förklara om vad det är som lockar så med Danmark:

– Här kan jag vara mig själv och känna mig trygg och bekväm i det. Det är så mycket mer avslappnat men också så rakt på sak. Det är mycket mer avslappnat, det är skönt. Och så blir jag inte gammal i förtid.

Men Joy blev även kär

Men det är inte bara hets och stress som gjorde att hon valde bort Stockholm för Köpenhamn.

– Jag var trött på Stockholm och ville därifrån. Sedan träffade jag mitt livs kärlek, som är dansk. Jag hade redan tänkt flytta dit. Men det här gjorde det mycket enklare, säger Joy i Nöjesguiden samtidigt som hon låter oss veta att paret möttes utanför en klubb klockan sex på morgonen.

Foto: Elisabeth Eibye

LÄS MER:

Det heter Joy M'Batha egentligen – berättar om sitt riktiga namn

11 saker du (nog) inte visste om Tunna blå linjen

Därför har Gizem Kling Erdogan pojkvännens efternamn – utan att vara gift