Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Tsatsiki försvann från rampljuset – så lever han i dag

22 apr, 2021 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Tsatsiki, morsan och polisen 1999 - Samuel och ALexandra
När Samuel Haus var nio fick han huvudrollen i nostalgifilmen Tsatsiki, morsan och polisen som hade premiär för dryga 20 år sedan. Det här gör han idag!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
8 nostalgiska barnprogram för 80- och 90-talisten (BAAAM)Brand logo
8 nostalgiska barnprogram för 80- och 90-talisten (BAAAM)

Samuel Haus slog igenom som skådespelare redan som nioåring när han landade rollen som Tobias 'Tsatsiki' Johansson i filmen Tsatsiki, morsan och polisen. I filmen som hade premiär för drygt två decennium sedan spelade även Alexandra Rapaport en av huvudrollerna – som Tsatsikis mamma. Och den åttaårige Tsatsiki drömmer om att för första gången träffa sin grekiska pappa, men vägen kantas av att mamman blir kär i en polis.

Tsatsiki, morsan och polisen är baserad på böckerna Tsatsiki och Morsan (1995), och Tsatsiki och Farsan (1996) skrivna av Moni Nilsson-Brännström, som handlar om den lilla pojken Tsatsiki och hans drömmar om att hitta sin pappa.

Annons

Tsatsiki, morsan och polisen prisades stort 1999

Filmen kammade hem några av de mest prestigefyllda Guldbaggarna det åter: för bästa film, bästa regi, bästa manus och bästa foto. Och den då nioåriga Mihai Samuel Haus tilldelades Nyhetsmorgons och Nils Petter Sundgrens pris Guldsolen för sin roll som lillkillen Tsatsiki.

Samuel Haus landade ett par roller efter det

Efter sin medverkan Tsatsiki, morsan och polisen har vi sett Samuel Haus i ett par filmer, bland annat I taket lyser stjärnorna där han spelade Sakke och i filmen Orion (med bland andra Johannes Brost) där han spelade karaktären Mårten.

Samuel Haus försvann från rampljuset

Men efter det har det varit glest mellan rollerna för Samuel Haus, men det har då inte varit tyst! För numera spelar han i bandet Astral Garden, och i bandets bio på Instagram presenteras bandet sig själva såhär: ”Music project based on notes, rythm and wordsJust for the fuck of it.” Samuel Haus verkar vara gitarristen i bandet, och enligt hans sociala medier konsumerar Samuel Haus även en hel del fotboll.

Så här ser Samuel Haus ut idag

Foto: TT/Instagram

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons