Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Triangle of Sadness – allt om Ruben Östlunds nya succéfilm

30 maj, 2022 
AvLinda Strömbäck
Ruben Östlund med Harris Dickinson och Charbli Dean i Cannes
Ruben Östlunds nya film Triangle of Sadness har redan vunnit en Guldpalm på Cannes filmfestival 2022. I filmen syns Hollywoodstjärnan Woody Harrelson såväl som svenska skådespelarna Carolina Gynning och Henrik Dorsin. Här är allt vi vet om succéfilmen som väntas ha Sverigepremiär i höst.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Biosommaren 2022- filmerna du inte vill missaBrand logo
Biosommaren 2022- filmerna du inte vill missa

Under en premiärvisning på Cannes filmfestival 2022 fick filmen Triangle of Sadness stående ovationer i hela sju minuter. Regissören Ruben Östlund kammade dessutom hem en Guldpalm, pris för bästa film, för sin samtidssatir om ett gäng strandade miljardärer på en öde ö. Filmen som kommer till Sverige i höst har väckt blandade reaktioner – bland annat genom sin omtalade kräkscen. Här är allt vi vet om nya filmen Triangle of Sadness.

Vad handlar Triangle of Sadness om?

I Ruben Östlunds nya film Triangle of Sadness bjuds modellparet Carl och Yaya med på en lyxkryssning. När yachten sjunker blir de strandsatta på en öde ö med ett gäng miljardärer och en städerska. I kampen om överlevnad kastas hierarkierna snabbt om när det visar sig att städerskan är den enda i gruppen som vet hur man fiskar.

Annons

Ruben Östlund om Triangle of Sadness

Under en presskonferens berättade Ruben Östlund om filmen och att framkalla starka reaktioner hos biopubliken, något han onekligen gjort, bland annat genom en omtalad kräkscen, då vissa i publiken ska ha lämnat salongen under premiären i Cannes. Han berättar att målet med filmen Triangle of Sadness är att få publiken att känna mer.

– Målet har varit ett göra en berg-och-dalbana för vuxna. Det är så biografen ska användas. Vi i Europa är en dålig biopublik. Sitter och tänker i stället för att känna. Vi hade testvisningar för folk på landet i Spanien, sådana som sällan går på bio. De applåderade som om det var på en fotbollsmatch, berättade Ruben Östlund.

Vilka spelar i Triangle of Sadness?

I huvudrollerna i den omtalade filmen ser vi Harris Dickinson och Charlbi Dean som modellparet Carl och Yaya. Carolina Gynning och Henrik Dorsin spelar några av birollerna som yachtens gäster och i rollen som båtkapten på den lyxiga båten ser vi Hollywoodstjärnan Woody Harrelson.

Annons

Eftersom filmen också introducerar publiken till modevärlden syns dessutom modeprofiler som ELLEs tidigare medarbetare och stylist Robert Rydberg och designern Ann-Sofie Back i filmen. Även andra kända svenskar som Camilla Läckberg, Alexander Schulman och Amanda Schulman medverkar i Triangle of Sadness.

Skådespelarna i Triangle of Sadness på filmfestivalen i Cannes
Skådespelarna i Triangle of Sadness på filmfestivalen i Cannes

Kuriosa om filmen

Filmens titel Triangle of sadness är inspirerad från ett begrepp som används inom plastikkirurgi där man syftar på "orosrynkan" mellan ögonbrynen.

Triangle of Sadness spelades in i Grekland, Trollhättan och vid Medelhavet.

Yachten som filmen delvis spelats in på tillhörde tidigare Aristotle Onassis och Jackie Kennedy.

Eftersom filmen spelades in i början av coronapandemin var inspelningarna tvungna att pausa emellanåt när covid-19 bröt ut. Enligt Ruben Östlund delades det ut hela 1061 stycken covid-test under produktionen, vilka alla också var negativa.

När har Triangle of Sadness premiär?

Filmen som hade premiär i Cannes i maj 2022 introduceras för övriga världen i höst. Triangle of Sadness ha premiär på svenska biografer den 7 oktober 2022.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons