Triangeldrama och karantänzon – här är säsongens 5 utvalda nya tv-serier

05 dec, 2022 
Emily in paris säsong 3
Äntligen! De kalla månaderna kan kännas deppiga. Men som tur är kommer många nya tv-serier. Här är 5 utvalda nyheter med premiär under vintersäsongen.
Annons
5 av de bästa reunionbilderna från våra favoritserier och filmer
5 av de bästa reunionbilderna från våra favoritserier och filmer

Snö, kyla och vintermörker. Och nya tv-serier. Vi spenderar mer tid inomhus den här tiden på året. Det är inte alltid jättekul. Det som däremot är kul att det kommer många efterlängtade – och spännande tv-serier.

ELLEs Louise Åström har valt ut fem premiärer hon ser fram emot lite extra.

Här är säsongens 5 utvalda nya tv-serier:

Sista säsongen av His dark materials – HBO:

Säsong 3 av His dark materials på HBO

Är det bara jag eller har väntan på den tredje säsongen av His dark materials varit så lång att man nästan glömt bort vad som hände i säsong två? Nu är det i alla fall äntligen dags för den tredje och sista säsongen av fantasydramat baserat på Philip Pullmans prisbelönta boktrilogi. Säsongen är baserad på boken Bärnstenskikaren. Lyra och Will som hon träffat via en magisk portal måste åka till en mörk plats som ingen någonsin har återvänt från. Dessutom pågår Lyras pappas krig mot myndigheterna. Frågan är om de kan rädda båda världarna. Och vad händer egentligen med allt stoft..?

Annons

Säsong 3 av His dark materials har premiär den 6 december och består av åtta avsnitt. Två avsnitt släpps per vecka.

Säsong 3 av Emily in Paris – Netflix:

Emily in Paris säsong 3 på Netflix
© 2022 Netflix, Inc.

Tv-serien Emily in Paris har blivit omdiskuterad. Och inte bara för att den blivit en tittarsuccé. Fransmännen blev nämligen arga för att de tyckte att serien porträtterade en stereotyp bild av Paris. Och så kanske det är. Men det går ju samtidigt inte att blunda för det faktum att Emily in Paris toppar listan varje gång en ny säsong släpps. I säsong tre får vi se hur det går för Emily och Alfies romans. Men Gabriel då?! Han är också med i nya säsongen. Jag förutspår ett fortsatt triangeldrama. How parisian! (förlåt alla ilskna fransmän som redan var arga på stereotyp franskhet).

Annons

Säsong 3 av Emily in Paris har premiär på Netflix den 21 december.

The last of us – HBO:

The last of us på HBO

Alla som spelat The last of us på Playstation kommer känna igen sig när The last of us nu blir tv-serie. Serien har till och med fått behålla samma namn som spelet. Handlingen utspelar sig 20 år efter att den moderna civilisationen blivit förstörd. Överlevaren Joel ska smuggla ut 14-åriga Ellie från en karantänzon som är hårt reglerad. För att överleva måste de lita på varandra. I rollerna som Joel och Ellie ser vi Pedro Pascal och Bella Ramsey. Den nya serien är delvis skriven och exekutivt producerad av Craig Mazin (ja, han som skapade den hyllade serien Chernobyl!).

Annons

The last of us har premiär på HBO den 16 januari 2023.

Säsong 4 av You – Netflix:

Säsong 4 av You på Netflix

Säsong fyra av You har till stora delar spelats in i London. Penn Badgley är tillbaka i rollen som den bokälskande mördaren som ständigt måste byta namn. Denna gång har Joe Goldberg blivit professor Jonathan Moore. Säsong tre kretsade mycket kring hans besatthet av den lokala biblotekarien Marienne och vi fick se hur han plötsligt begav sig iväg efter henne till Paris. Nu verkar han istället vara lärare och det enda vi kan veta säkert är förmodligen att han kommer hitta ett nytt kärleksintresse och att det förmodligen inte kommer gå så bra.

Annons

Säsong 4 av You kommer släppas i två delar. Den första delen släpps på Netflix den 20 februari 2023 och den andra delen en månad senare, den 10 mars 2023.

Welcome to chippendales – Disney+:

Tv-serien Welcome to Chippendales på Disney+

”Är inte Magic Mike ute?”, kanske du tänker nu. Men faktum är att Disney+ ger nytt liv åt genren. Typ. Welcome to chippendales är en true-crime serie där handlingen kretsar kring Somen ”Steve” Banerjee. Han immigrerar från Indien och grundar världens största imperium av manliga strippor när en trött backgammonklubb förvandlas till den hetaste nattklubben i LA. Serien är inspirerad av boken Deadly Dance: The Chippendales Murders.

Annons

Welcome to chippendales har premiär på Disney+ den 11 januari 2023.

Se 4 kända svenskar som jobbat med sina barn
Se 4 kända svenskar som jobbat med sina barn
Annons
Innehåller annonslänkar