Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Trender från Sex and the City som inspirerar oss än i dag

11 jan, 2021 
AvStina Dahlgren
sarah jessica parker som carrie bradshaw i sex and the city
Sex and the City inspirerar oss lika mycket i dag som när det sändes för två decennier sedan. Här är 5 trender från tv-serien som är lika heta nu som då.
Annons
7 gånger Sarah Jessica Parker inspirerats av Carrie Bradshaws klädstilBrand logo
7 gånger Sarah Jessica Parker inspirerats av Carrie Bradshaws klädstil

Nyligen bekräftades det rykte som länge cirkulerat – Sex and the City får en uppföljare. Tio avsnitt kommer att sändas på HBO och där får tittarna följa Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) och Charlotte York (Kristin Davis), som nu är i 50-årsåldern. Hur det blir med karaktären Samantha Jones (Kim Cattrall) är ännu oklart.

Så inspireras vi av Sex and the City år 2021

Trots att serien har två decennier på nacken är den än i dag en inspiration för kvinnor och män världen över. Hollywoodstjärnor, artister och supermodeller bär fortfarande liknande outfits som de skådisarna bar i tv-serien, frisörer får fortfarande bilder på Carries ikoniska frisyr, och (typ) ingen kan bära skor av märket Manolo Blahnik utan att tänka på Sex and the City.

Här är fem trender från tv-serien som vi fortfarande älskar att kopiera:

Mixade mönster

Carrie Bradshaw hade ofta vågade outfits och bröt mot moderegler gång på gång. Till exempel så älskade hon att klä sig i olika mönster – gärna rutigt, randigt och blommigt på samma gång. Två decennier senare är mixade mönster en av Blake Livelys stora favoriter.

Annons

Magtröjor

Carrie älskade magtröjor och bar dem vid alla tillfällen. En kväll på stan med tjejerna – magtröja. Dejt på ett coolt inneställe – magtröja. Shoppa bröllopsklänningar – magtröja. Några som är lika förtjusta i magtröjor som Carrie är systrarna Hadid som tillsammans med Kendall Jenner startade magtröje-trenden på nytt för några år sedan.

Det lockiga beach-håret

Carries ikoniska frisyr är fortfarande något som människor världen över kopierar. Håret ska gärna vara så burrigt som möjligt och helst se ut som att man kommer direkt från en dag på stranden.

Annons

Tyllkjolar

Som vi älskade Carries tyllkjolar som hon gärna mixade med vanliga t-shirts eller coola skinnjackor. Här ser vi artisten Janet Jackson som gör ”en Carrie” och använder en maffig tyllkjol ihop med en helt vanlig t-shirt. Så snyggt!

Skor från Manolo Blahnik

Carries favoritmärke på skorna är även Meghan Markles stora favorit. Manolo Blahnik är något hertiginnan använder flitigt, och vi förstår varför.

Annons

Inspiration: E! News

Foto: HBO, TT

LÄS MER:

Annons