Tove Styrke: "Det blir mycket svett, solon och fuldans ikväll"

Tove Styrke: "Det blir mycket svett, solon och fuldans ikväll"

15 augusti, 2015

Way Out West är i full gång nere i Göteborg. ELLEs Axel Scholtzé är på plats och letade rätt på comebackande Tove Styrke för en pratstund. 

Hej Tove! Way Out West är äntligen igång! Hur är status? 

– Statusen är stabil tycker jag. Vi kom precis till Göteborg och ska bege oss bort mot festivalområdet snart för att kolla The Julie Ruin. I kväll blir det Lauryn Hill! Har höga förväntningar på matutbudet också. Vill frossa i vegetarisk snabbmat.

Din senaste skiva Kiddo är fantastisk och är en riktigt stark comeback tycker jag! Hur har mottagandet varit?

– Mottagandet har varit sjukt fint faktiskt. Folk verkar verkligen ha tagit låtarna till sig. Det känns fint att äntligen få dela musiken med andra, ge ifrån sig den liksom, nu är den inte bara min längre.

Hur skulle du själva beskriva din scenstil? Skiljer den sig från din vardagliga?

– Inte överdrivet mycket egentligen, men på scen kör jag oftast rakt igenom monokroma looks. Jag tycker om att få bort håret från ansiktet när jag spelar också, halvtofs eller flätor oftast så att håret fortfarande rör på sig. Min scenstil är nog någon slags hopkok av 70-tal, kampsport och skolgymnastik. Kanske lite metal också ibland, tänk flottigt hår på blixtbild.

Har du några stilikoner?

– Alla barn i Dazed and Confused och kampsportare.

Du spelar på lördag på Bananpiren kl 02.30. Vad har du för förväntningar på spelningen?

– Jag tror det kommer bli hur kul som helst! Jag har verkligen sett fram emot att få spela på en klubb igen, efter att ha varit runt på stora festivalscener hela sommaren. Ju trängre och mörkare det är desto bättre trivs jag. Det kommer bli mycket svett, solon och fuldans!

Och sist men inte minst: vad kommer du ha på dig?

– Något bekvämt i tracksuit-väg. Jag vill så gott som kunna hjula av scenen om jag får för mig det. Och någon sorts flätfrisyr tror jag. Och Air Force.

Spana in Tove Styrkes alla olika stilar i vårt bildspel, från Idol fram till idag.

Foto Stella pictures