Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Tove Styrke om tiden i Idol: "De var vidriga mot mig"

03 feb, 2017 
AvLisa Arnell
Det är i Kakan Hermanssons podcast Under huden som Tove Styrke berättar om tiden i Idol och hur hon än idag är arg över hur det blev.
Annons

I Kakans podcast Under huden träffar hon gäster som pratar om saker som sker på, och under huden. Veckans gäst mejlade själv och frågade om hon fick vara med. Och det fick hon.

Förutom hudvård och beauty pratar de båda även om Toves relation till sin kropp, om tiden när hon i stort sett gick in i väggen, om karriären – och tiden i Idol. Som inte var så bra som den kanske såg ut att vara i TV.

Det var 2009 och Tove var 16 år gammal och säger att hon blev medtjatad till programmet.

– Jag ville inte ens vara med från början, berättar Tove i podden. Först och främst trodde jag att jag kom med på skämt från början, för jag hade gjort en så dålig audition. Men de skickade vidare mig ändå.

Tove trodde inte ens att hon skulle gå vidare utan att hon bara skulle bli en del av innehållet.

– Jag trodde jag skulle bli en dum blondin som sjunger falskt och så kommer de göra en grej på det. Så jag satt bara och surade i ett hörn och väntade på att åka ut. Och sen när jag inte åkte ut så ville jag åka hem, jag ville ju inte vara med. Men då när jag ville hoppa av så sa åt mig att ”tänka på mitt ansvar mot mina fans”. Till 16-åringen. Fattar du?

Annons

När allt det hände hade ett avsnitt av tv-serien sänts, auditionavsnittet när deltagarna går från 20 till 10.

– Jag har fortfarande så mycket ilska över det där. Och efteråt har det blivit lite ”men du blev ju upptäckt, så du måste ju vara tacksam”. Fuck det. Jag är glad över att det har gått bra, vilket jag har jobbat hårt för, men det var så konstigt.

Lyssna på hela podcastavsnittet med Tove Styrke här.

Vi beklagar vissa problem med ljudet i det här avsnittet.

Foto: IBL

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Läs mer:

Annons