Topp 10: Mest sedda filmerna och serierna på Netflix just nu

Topp 10: Mest sedda filmerna och serierna på Netflix just nu

Svenskarna tittar på tv som aldrig förr – men vad kollar vi allra helst på? Här är de mest populära titlarna på streamingtjänsten Netflix!
12 maj, 2020
10 serier med högsta betyg på IMDb
Slå på ljud

Tidigare i år lanserade Netflix topplistor för alla användare på streamingtjänsten, en ny funktion som visar vilka filmer och tv-serier som är populärast just nu. Listorna uppdateras dagligen och visar inte bara vad vi tittar mest på här i Sverige, utan även de mest sedda titlarna inom film eller tv-serier:

”På så sätt kan du lätt se vad som är aktuellt på listorna, oavsett om du är inne och söker på genre eller i din personliga lista – eller om du söker på specifika tv-shower eller filmer”, skriver Netflix på sin blogg och tillägger:

”Vi hoppas att dessa topplistor kommer att hjälpa till med delningar, samtidigt som det kommer att hjälpa oss alla att hitta något att titta på både snabbare och enklare.”

Vad är populärast på Netflix i dag?

Nu under coronakrisen är vi många som lägger ner en hel del tid på olika streamingtjänster, framför allt Netflix. Men vad tittar svenskarna på under självisoleringen och hemmakarantänen? Vi har kikat på dagens topp 10-lista för att kora den bästa karantän-tv:n just nu!

De mest sedda serierna och filmerna på Netflix – topp 10

Into The Night (10)

Säsong 1

Handling: När en kosmisk incident får förödande konsekvenser på jorden kapar en grupp överlevare ett flygplan för att fly från den dödliga solen. Med Pauline Etienne, Stefano Cassetti och Laurent Capelluto.

Extraction (9)

En bild på skådespelaren Chris Hemsworth i filmen Extraction.

Chris Hemsworth spelar huvudrollen i Extraction.

Handling: Actionthriller om den tuffa legosoldaten Tyler Rake, som får i uppdrag att rädda en knarklangares kidnappade son i Bangladesh. Med Chris Hemsworth.

Tiger King (8)

Miniserie

Handling: Tigrar, beställningsmord och mycket, mycket mer! Missa inte den skruvade dokumentären Tiger King, där vi lär känna zoo-ägaren Joe Exotic.

La Casa De Papel (7)

Del 4

Handling: Jakten på de förhärdade rånarna som ligger bakom kuppen mot det kungliga spanska myntverket (och hjärnan bakom) fortsätter i den fjärde delen av La Casa De Papel.

Outer Banks (6)

En bild från tv-serien Outer Banks på Netflix.

Tv-serien Outer Banks ligger på plats 6 över de populäraste Netflix-titlarna i Sverige just nu.

Säsong 1

Handling: I drömmiga Outer Banks finns två typer av invånare – de med gott om pengar och de utan. John Booker Rutledge tillhör den andra kategorin, en fattig surfarkille som ständigt tvingas vända på slantarna för att få vardagen att gå ihop.

Focus (5)

Handling: Bedragaren Nicky har genom åren lurat otaliga offer, men när en kvinna från hans förflutna ger tillbaka med samma medicin blir rollerna omvända. Med Will Smith och Margot Robbie.

Hollywood (4)

En bild från tv-serien Hollywood på Netflix.

Hollywood hade premiär på Netflix i maj i år.

Säsong 1

Handling: Efter andra världskriget försöker en grupp skådespelare och filmskapare slå igenom i Hollywood, till vilket pris som helst. Skapad av Ryan Murphy, regissören bakom succéer som American Horror Story och Glee.

Rick and Morty (3)

Säsong 4

Handling: Skruvad animerad tv-serie om den alkoholiserade vetenskapsmannen Rick, som släpar med sig barnbarnet Morty på livsfarliga resor i universum.

The Last Dance (2)

Säsong 1

Handling: Följ basketproffset Michael Jordans fantastiska karriär i denna nya dokumentärserie, som ger en unik inblick i vinnarlaget Chicago Bulls under 1990-talet.

Dead To Me (1)

En bild på Christina Applegate och Linda Cardellini i tv-serien Dead To Me på Netflix.

Christina Applegate och Linda Cardellini spelar huvudrollerna i tv-serien Dead To Me.

Säsong 2

Handling: Änkan Jen sörjer sin makes plötsliga bortgång när den karismatiska Judy gör entré i hennes liv. Snart bubblar mörka hemligheter från makens liv upp till ytan – och värre ska det bli. Missa inte!

Obs! Netflix topp 10-lista uppdateras kontinuerligt.

Foto: Netflix

LÄS MER: 

Såld på Tiger King? Här är 8 galna true crime-tips på Netflix

Alla nya serier och filmer på Netflix i maj 2020

25 skräckfilmer med högt betyg på IMDb och Rotten Tomatoes