Tone Sekelius om tiden innan hon kom ut: ”Kaos”

10 aug, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
Tone Sekelius.
I början av året kom Youtubern och influencern Tone Sekelius ut som transperson.
Nu berättar hon hur det varit efter att hon berättade om det, och om hur det var innan.
Annons
TV: Se trailern till Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone
TV: Se trailern till Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone

I slutet av februari i år lade Tone Sekelius upp en Youtubevideo med titeln Jag är trans på sin kanal. I den hade hon något stort att berätta.

– Jag har försökt förtrycka det här, men det går inte längre, säger hon och fortsätter förklara att den senaste tiden varit kaosartad, men:

– Nu är jag redo att dela med mig av det här. Det är så skönt att komma ut och säga: ”Hej, jag heter Tone”, säger hon i videon.

Hyllade dokumentären

I samband med det släpptes också dokumentärfilmen Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone där Youtubern berättar om sina tankar kring sin könsidentitet och tveksamheten inför att komma ut.

Annons

Men till sist gjorde Tone Sekelius alltså det och några dagar senare tackade hon för allt stöd hon fått.

I helgen var hon med i Nyhetsmorgon bland annat för att prata om tiden efter offentliggörandet. Och nu är allt bara bra, säger hon.

För ett år sedan var det desto jobbigare.

– För ett år sedan var det kaos. Det enda jag kunde tänka på var att jag skulle komma ut, men att jag inte hade kommit ut än, och jag visste heller inte när jag skulle göra det. Allt var bara att jag levde mitt liv på paus tills dagen kom då jag faktiskt kom ut och levde mitt liv som jag vill och mår bra av, säger hon.

”Jag var typ arg också på att jag var i den här situationen”

Programledaren Anders Pihlblad frågan om hon kände en befrielse efter att ha kommit ut.

– Den känslan kom ett tag efter att jag insett att jag är trans. Till en början var det mycket känslor, jag var typ arg också på att jag var i den här situationen. Jag kände att jag inte orkar gå igenom allt som jag behöver gå igenom, svarar hon och tillägger:

Annons

– Sen insåg jag att jag inte kan gå runt i livet och vara arg på min situation. I dag är jag stolt över det, säger Tone Sekelius.

Foto: TV4

TV: Se 5 saker du kanske inte visste om Tone Sekelius
TV: Se 5 saker du kanske inte visste om Tone Sekelius
Annons
Innehåller annonslänkar