Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

TV4 sänder Oscarsgalan – här är duon som leder programmet

22 jan, 2020 
AvEmma Castman
Årets Oscarsgala närmar sig med stormsteg, och för de filmentusiaster som vill följa tillställningen live kommer TV4 att göra en direktsändning. Här är profilerna som leder programmet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vi är bara veckor bort från galornas gala. Hela Hollywoodeliten kommer att stå på röda mattan – redo för att blända omvärlden med fantasifulla kreationer och moderiktiga outfits. Vi pratar givetvis om Oscarsgalan.

Förra året var det nästintill omöjligt för svenska filmfantaster att ta del av galan, som markerar slutet på årets galasäsong. Men nu kommer TV4 med ett glädjande besked. I år kommer de nämligen att sända galan direkt i från Hollywood. På plats på röda mattan kommer Pär Lernström att vara beredd för att jaga tag i de festfixade stjärnorna och här hemma i Sverige finns Tilde de Paula i studion och kommer följa utvecklingen tillsammans med prominenta gäster.

Hyllas av tittarna

Nyheten har fått svenska tittare att jubla. På Instagram hyllas programledarparet för så väl sin stiliga uppenbarelse som talang.

”WOW. Det här får man ju bara inte missa! Så stiliga ni är”, skriver en av TV4:s många Instagramföljare.

Annons

Och programledarna själva verkar inte heller helt missnöjda med uppdraget.

– Jag brukar sitta uppe och titta på Oscarsgalan. Det känns helt sjukt kul att få uppleva det direkt på plats på röda mattan, säger Pär Lernström i ett pressmeddelande.

Tar ett steg tillbaka från storsatsningen

Tilde de Paula Eby är sedan länge en av TV4:s mest profilerade profiler. Hon har med bravur lett program som Nyhetsmorgon och Let´s Dance. Tidigare i år meddelade hon att hon kommer ta ett steg tillbaka som programledare från storsatsningen Efter fem. Två dagar i veckan kommer hon i stället att ersättas av sportprofilen Anna Brolin.

Men någon vidare vila blir det inte för Tilde som, precis som andra år, kommer att synas i flera av TV4:s program under våren och hösten. Bland annat under sändningen av Oscarsgalan som blir den 92:a galan i ordningen.

– Det kommer bli en fantastisk natt med både glitter och glamour. I studion kommer det finnas gäster som kan allt om film, stjärnorna och de olika kreationerna, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

24 statyetter kommer att delas ut på galan, som officiellt heter ”The Academy awards”. Bland annat tittarsuccérna Joker och Marriage Story kan ta hem pris för Bästa film och Scarlett Johansson har möjlighet att vinna både bästa Bästa kvinnliga huvudroll och Bästa kvinnliga biroll.

Text: Linnea Lundgren, Foto: Magnus Ragnvid/TV4, TT

Läs mer: 

Cia Jansson gäst i TV4 Nyhetsmorgon – se inslaget här

Se Jenny Alversjös feministiska kupp direkt i TV4 Nyhetsmorgon

Allt du behöver veta inför Oscarsgalan 2020

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons