Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Tips på serier att titta på våren 2020

04 mar, 2020 
AvMalin Ny
Serierna du bör se våren 2020.
The Undoing, tredje säsongen av Westworld och Young Wallander. Här är seriesnackisarna att ha koll på i vår!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 serier med högsta betyg på IMDbBrand logo
10 serier med högsta betyg på IMDb

Serieåret 2020 ser ut att bli helt fantastiskt med bland annat det verklighetsbaserade dramat Mrs America, thrillern The Undoing med Nicole Kidman i huvudrollen och Young Wallander med Adam Pålsson som en ung, nyexad Kurt Wallander.

Här är seriesnackisarna att ha koll på i vår – med en motivering till varför du bör se dem!

Mrs America

Cate Blanchett spelar en av huvudrollerna i Mrs America.
Cate Blanchett spelar en av huvudrollerna i Mrs America.

Verklighetsbaserade serier som Johan Rencks Chernobyl gjorde stor succé under 2019 och en av de mest efterlängtade serierna i samma genre är dramat Mrs America med Cate Blanchett i en av huvudrollerna.

Annons

Serien utspelar sig under 70-talets USA där kvinnor kämpar för att få lika rättigheter inför lagen, Equal Rights Amendment, men stöter på motstånd. Blanchett spelar ultrakonservativa Phyllis Schlafly i serien och i övriga roller ser vi bland andra Elizabeh Banks och Uzo Aduba. Serien har premiär den 16 april på HBO Nordic.

The Undoing

Nicole Kidman i The Undoing.
Nicole Kidman i The Undoing.

Om du gillade Big Little Lies kommer du med allra största säkerhet också gilla The Undoing då David E.Kelley är skaparen bakom båda. Dessutom regisserar danska Susanne Bier.

Annons

Handlingen i The Undoing bygger på boken You Should Have Known, Nicole Kidman spelar Grace Sachs, en framgångsrik terapeut som är gift med Jonathan, spelad av Hugh Grant. Precis innan Grace ska släppa sin första bok inträffar en våldsam död och hennes man försvinner. The Undoing har premiär i maj på HBO.

Young Wallander

Adam Pålsson spelar Kurt Wallander.
Adam Pålsson spelar Kurt Wallander.

Young Wallander tar vid när den nyexaminerade polisen Kurt Wallander, spelad av Adam Pålsson, tar sig an sitt allra första fall, och Neflix-serien är definitivt en av vårens största seriesnackisar.

Annons

Pålsson spelar mot bland andra Richard Dillane som spelar poliskommissarie Hemberg och Leanne Best som spelar Frida Rask. Serien kommer i sex avsnitt och bakom regin står Jens Jonsson och Ole Endresen. Serien har premiär under 2020 men lanseringsdatumet har inte släppts än.

Westworld, säsong 3

Westworld kommer med en tredje säsong.
Westworld kommer med en tredje säsong.

Efter vad som har känts som en evighet, i alla fall för många fans, har Westworld kommit tillbaka med en tredje säsong. I den tredje säsongen kommer Maeve och Delos tillbaka och Aaron Paul kommer att ha en avgörande roll, liksom Lena Waithe och Scott Mescudi, mer känd som rapparen Kid Cudi.

Annons

En sak som också är ny för säsongen är att det tillkommer en ny robotvärld med andra världskriget-tema. Den tredje säsongen har premiär på HBO den 16 mars.

Zerozerozero

Zerozerozero har filmats på tre kontinenter.
Zerozerozero har filmats på tre kontinenter.

Serien Zerozerozero är baserad på författaren Roberto Savianos reportagebok med samma namn som kom 2013. Saviano har tidigare skrivit boken Gomorra som handlar om Camorran, maffian i Neapel. När den kom ut hotades Saviano och författaren har sedan dess levt på hemlig adress och med skydd av livvakter.

Annons

Den storslagna serien är filmad på tre olika kontinenter och handlar om den internationella knarkhandeln och hur den påverkar internationella finanser. Gabriel Byrnes, som många känner igen från filmen Hereditary, spelar huvudrollen som är en kurir från New Orleans som smugglar kokain i sin båt. Serien finns att se nu på HBO.

Lovecraft Country

Lovecraft Country har premiär senare i år.
Lovecraft Country har premiär senare i år.

Oscarsnominerade regissören Jordan Peele, känd för skräckfilmer som Get out och Us, ligger bakom det nya skräckdramat Lovecraft Country. Handlingen utspelar sig på 50-talet och är en sorts roadtrip genom Jim Crow-lagarnas rasistiska USA. Serien släpps någon gång under 2020 men datumet är inte officiellt. Kommer att kunna ses på HBO.

Annons

Belgravia

Belgravia.
Ella Purnell i Belgravia.

En annan stor snackis är historiska dramat Belgravia som är skapat av mannen bakom Downton Abbey, Julian Fellowes. Serien utspelar sig på 1840-talet och handlar om två välbärgade familjer i London-området Belgravia. Ett givet serieval för dig som älskade Downton.

Rollerna spelas av bland andra Ella Purnell, Alice Eve, Philip Glenister, Tamsin Greig och Tom Wilkinson. Kostymdramat har premiär någon gång under 2020 men datumet är inte spikat. Kommer att sändas på ITV.

Annons

Cursed

Gustaf Skarsgård medverkar i Cursed.
Gustaf Skarsgård medverkar i Cursed.

Cursed är Netflix stora fantasysatsning och handlar om legenden om Kung Artur och baseras på en kommande tecknad roman skriven av Frank Miller och Tom Wheeler. Huvudrollen Nimue, spelad av 13 Reasons Why-stjärnan Katherine Langford, är en ung hjältinna med en mystisk gåva och vi får följa hennes väg till att bli den mäktiga Damen i sjön.

Annons

Svenska Gustaf Skarsgård syns även i en av rollerna som trollkarlen Merlin. Serien släpps under 2020 på Netflix.

Run

Merritt Wever syns i serien Run.
Merritt Wever syns i serien Run.

Seriemakaren Phoebe Waller-Bridge, bakom titlar som Killing Eve och Fleabag, kommer nu med nya serien Run. Serien handlar om en kvinna och en man som ingår en tonårspakt där de lovar varandra att bryta upp helt från sina liv om någon av dem någon gång smsar ”run”, oavsett var de än befinner sig i livet. När en av dem väl smsar ordet får de sitt livs äventyr.

Annons

Merritt Wever, känd från Marriage Story och Unbelievable har en av rollerna i den efterlängtade serien som har premiär under 2020. Kommer att kunna ses på HBO.

Kalifat

Aliette Opheim, Nora Rios och Gizem Erdogan från Kalifat.
Aliette Opheim, Nora Rios och Gizem Erdogan från Kalifat.

Supersuccén Kalifat har hyllats och skapat debatt för att den tar upp kontroversiella ämnen som radikalisering och religiös fundamentalism, och SVT-serien är fortfarande en stor snackis. Serien utspelar sig till stor del i syriska IS-fästet Raqqa. Där bor Pervin, som spelas av Gizem Erdogan som lovordats för sin roll i serien, tillsammans med sin man Husam och deras bebis. Men Pervin vill därifrån och när hon får kontakt med Fatima på Säpo börjar hon spionera på sin man och lämna information om ett planerat terrordåd i Sverige. Serien går att se just nu på SVT Play.

Annons

Foto: TT

LÄS MER:

Sandra Beijer: Här är de 7 bästa tv-serier jag följer just nu

Alla nya serier och dokumentärer på HBO i mars 2020

Alla nya serier och filmer på Netflix i mars 2020

Annons