Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

10 podcasts att lyssna på i påsk

12 apr, 2017 
AvAnaïs González Cruz
Under långpromenaden, efter äggjakten eller innan läggdags. Avsätt en liten stund för dig själv i påsk med poddar som bjuder in till glädje, spänning och eftertanke – men också sorg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Efter en helg med alldeles för mycket påskgodis och dålig tv är det dags för lite egentid. Lyssna på märkliga berättelser från verkliga livet, bena i gamla mysterier, utmana dina fördomar och bearbeta den tragiska attacken i Stockholm.

ELLE-redaktionen har samlat ihop 10 tips – klicka på länkarna nedan för att komma till respektive podcast.

LÄS OCKSÅ: 12 tv-serier att bli beroende av i påsk

1. S-Town

Alabama-bon John kontaktar journalisten Brian Reed och ber honom utreda en rikemansson i trakten, som påstår sig ha kommit undan med mord. Det blir startskottet på en dramatisk historia om bittra fejder, gömda skatter och våldsamma mysterier. Från skaparna av kritikerrosade Serial.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Lyssna här.

2. Fördomspodden

Vi har alla fördomar om andra människor, men hur väl stämmer de egentligen? I Fördomspodden träffar Cafés Emil Persson kända svenskar för att sätta sina egna förutfattade meningar på prov. Tycker till exempel Katrin Zytomierska att Donald Trump har något? Och kan det stämma att Little Jinder köper kläder av hemlösa?

Annons

Lyssna här.

3. My dad wrote a porno

Journalisten Jamie Morton får plötsligt veta att hans pappa skrivit en erotisk roman om en ohämmad kastrullförsäljare vid namn Belinda. I ett försök att smälta den chockerande upptäckten bjuder han in sina två bästa vänner James och Alice för extremt pinsam högläsning.

Lyssna här.

4. UFO-podden

Skådespelerskan Moa Gammel leder P3:s nya produktion UFO-podden, en podcast om skrämmande möten med det okända. Varje avsnitt är en dramatiserad berättelse baserad på riktiga vittnesmål och i rollistan ser vi namn som Matias Varela, Happy Jankell, William Spetz och Malou von Sivers. Musik av Andreas Kleerup.

Lyssna här.

5. In the Dark

Jacob Wetterling var bara 11 år gammal när han kidnappades i den amerikanska delstaten Minnesota 1989. I true crime-podcasten In The Dark undersöks omständigheterna kring hans försvinnande – och varför det tog hela 27 år innan brottet klarades upp. En andra säsong av podcasten ska redan vara på gång.

Annons

Lyssna här.

6. P3 Historia

Hur väl minns du egentligen historielektionerna i skolan? Med en rejäl dos spänning berättar programledaren Cecilia Düringer om kända och okända personer som format vår värld. Hör hur Marie Antoinette blev Frankrikes mest hatade kvinna och de märkliga händelser som omgav den mäktige munken Rasputin.

Lyssna här.

7. Under Huden

ELLE:s bloggare och hudvårdsguru Kakan Hermansson bjuder varje vecka in en svensk profil till sin podcast Under Huden för samtal om skönhetsrutiner, hälsa och feminism. Lady Dahmer, Linda Hallberg och Daniel Lindström är några av de senaste gästerna.

Lyssna här.

8. Creepypodden

I Creepypodden utforskar programledaren Jack Werner rysliga vandringssägner och skräckhistorier som tar avstamp i internetfenomenet creepypasta. Och ja, det är riktigt ruggigt. Lättskrämd? Undvik denna podcast!

Lyssna här.

9. All Songs Considered

Så mycket musik, så lite tid. Att gå miste om riktiga guldkorn i dagens massiva musikflöde är lätt hänt, men det vill amerikanska NPR råda bot på. Podcasten All Songs Considered tipsar lyssnarna om det allra bästa just nu – ett måste för alla musikfantaster.

Lyssna här.

10. P3 Nyheter Dokumentär – Attacken i Stockholm

Den 7 april 2017 kör en lastbil rätt in i en folkmassa vid Åhléns City i Stockholm. Fyra personer dör och många fler skadas. Terrordådet har skakat Sverige i grunden och vi är många som fortfarande inte kunnat bearbeta vad som hänt. P3 Nyheter Dokumentär sammanfattar nu den tragiska händelsen i ett starkt avsnitt.

Lyssna här.

LÄS OCKSÅ: Får du inte nog av popkultur? Då är den här podden helt rätt för dig

Foto IBL

Annons