Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Tindersvindlaren Simon Levievs flickvän Kate Konlin om relationen idag

14 feb, 2022 
AvJessica Rådne
kate konlin
Simon Leviev från Netflixsuccén Tindersvindlaren har målats upp som singeltjejers värsta mardröm. Nu berättar hans flickvän om deras relation idag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lista: Det bästa sättet att träffa den stora kärleken påBrand logo
Lista: Det bästa sättet att träffa den stora kärleken på

Dokumentären Tindersvindlaren har slagit ned som en bomb i Netflixutbudet. Filmen skildrar den otroliga men sanna historien om israelen Simon Leviev, 31, som lurat till sig miljontals kronor från kärlekstörstande kvinnor han träffat världen över i dejtingappen Tinder.

pernilla sjöholm i tindlersvindlaren
Pernilla Sjöholm berättar sin historia i Tindersvindlaren på Netflix.

Svenska Pernilla Sjöholm är ett av offren som medverkar i filmen. Totalt blev hon över tid lurad att överföra en halv miljon kronor till Simon.

Annons

Pernilla Sjöholm blev Tindersvindlarens offer

– Jag matchade med Simon på Tinder 2018. Sen träffades vi och bildade en vänskapsrelation, så Simon var en vän till mig. Efter åtta månader började han och hans team bedra mig. De har jobbat med att hjärntvätta mig. De är professionella bedragare som jobbar stenhårt 24/7 på att bedra, berättar Pernilla när hon gästar SVT:s Morgonstudion.

– Vi fick en jättebra kontakt och en jättebra relation, vi hade väldigt roligt. Efter två dagar kändes det som vi känt varandra i tio år, har Pernilla även sagt i TV4:s Nyhetsmorgon om sin relation till Simon Leviev.

Nu tar Simon Levievs flickvän Kate Konlin honom i försvar.

Simon Leviev dömd till fängelse

Kate Konlin är från Urkraina och jobbar som modell. Hon träffade Simon Leviev i sociala medier och blev efter fyra månaders chattande tillsammans med honom hösten 2020. I somras intervjuades Kate av israeliska magasinet Mako, och lovordade sin pojkvän.

Annons

– Han dolde inget för mig, det var viktigt för honom att jag skulle veta allt från början, säger hon och ifrågasätter samtidigt vittnesmålen från dem som har lurats på pengar av Simon.

simon leviev
Sommaren 2019 greps Simon Leviev i Aten, Grekland, efter att Interpol skickat ut en internationell efterlysning av honom. Han fick sitta 5 månader i fängelse för bland annat bedrägeri.

Simon har tidigare suttit i fängelse för just bedrägeri, stöld och förfalskning. De offer som medverkar i Netflixfilmen Tindersvindlaren har råkat ut för Simon efter det att han avtjänat sitt straff, och fortsatt på samma bana. Det berör inte flickvännen Kate.

– Han berättade allt om sig själv på vår första dejt. Att han hade suttit i fängelse, och om alla anklagelser mot honom, säger hon.

Skämmer bort flickvännen Kate Konlin

Flickvännen menar att Simon regelbundet köper dyra presenter till henne och skämmer bort henne med kärlek. Varför han då skulle bemöda sig med att lura andra tjejer på ”småsummor” begriper hon inte.

Annons

– Det är viktigt för mig att säga att med Simon handlar det aldrig bara om presenter. Han tänker alltid på hur han ska göra mig glad, han kan gå upp fyra på morgonen för att fira mig. Han är en drömpartner, försäkrar Kate Konlin.

Simon Leviev själv hävlar också sin oskuld. I en intervju med israeliska Kanal 13 från i fjol säger han:

– Jag har anklagats orättvist för saker jag aldrig gjort. Jag kallades Tindersvindlaren och allt det där som gör ont än i dag. Därför kämpar jag för att bevisa min oskuld, kämpar för mitt goda namn.

Källa: Expressen, SVT Nyheter

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons