Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Tim ”Avicii” Berglings sista låtar släpps på nytt album

05 apr, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Avicii och albumet SOS
När Tim Bergling dog den 20 april förra året var han mitt uppe i arbetet med ett kommande album. Nu har hans låtskrivarpartners färdigställt plattan – och första singeln släpps redan nästa vecka.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När den svenska superstjärnan Tim ”Avicii” Bergling tragiskt gick bort för nästan exakt ett år sedan fanns mycket material färdigt till ett nytt album. Efter godkännande från Aviciis familj har de låtskrivare som artisten jobbat tillsammans med färdigställt albumet som kommer att släppas den 6 juni i år. Albumet kommer att hela TIM.

”Efter Tims bortgång beslutade hans familj att inte låsa in musiken, utan att dela den med hans fans runt om i världen”, skriver Avicii Music AB:s presskontakt Ebba Lindqvist i ett pressmeddelande.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Redan den 10 april kommer den första singeln, med titeln SOS, att släppas.

”De låtskrivare som Tim samarbetade med på albumet tog vid för att slutföra låtarna och komma så nära hans vision som möjligt”, står det vidare i pressmeddelandet.

Intäkterna från Aviciis album TIM går till välgörenhet

De som har jobbat med musiken har utgått från kommunikationen de hade med Tim Bergling under arbetets gång och som bland annat finns bevarad i mejl och sms. Artistens egna anteckningar har också legat till grund för arbetet.

Annons

Vilka låtskrivare som Avicii har arbetat med under skapandet av det nya albumet avslöjas däremot inte än.

Alla intäkter från den nya musiken kommer att gå till nystartade Tim Bergling Foundation som arbetar för att förebygga psykisk ohälsa och självmord. I pressmeddelandet presenteras stiftelsen närmare:

”Inledningsvis kommer stiftelsen att fokusera på att stödja personer och organisationer som arbetar förebyggande inom områdena psykisk ohälsa och suicid. Andra områden som stiftelsen kommer att verka inom är klimat, biståndsverksamhet, hotad natur och utrotningshotade djurarter. Stiftelsens ändamål får fullföljas såväl i Sverige som utomlands.”

Avicii var under flera år en av de mest uppmärksammade discjockeyerna i världen och hade enorma framgångar med albumen True och Stories. Tidigare har han arbetat tillsammans med bland annat Madonna, Coldplay, Lenny Kravitz och Rita Ora.

Foto: Amy Sussman/INVISION/TT

Läs mer:

Känslosamma hyllningen till Avicii på P3 guld

Lill-babs, Avicii och 22 andra kändisar som lämnade oss 2018

Avicii hyllades med pris på mtv-galan i natt

Annons