Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Tiger King gör comeback – allt vi vet

19 mar, 2021 
AvMoa Alfredsson
Tiger kings nya dokumentär – allt vi vet
Tigerkungen återvänder till rutan i en ny dokumentär av journalisten Louis Theroux. Dokumentären kommer fokusera på vad som hänt sedan Netflix Tiger King släppts på streamingtjänsten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 orginalfilmer på Netflix som har premiär 2021Brand logo
7 orginalfilmer på Netflix som har premiär 2021

Vi älskade att hata och hatade att älska Netflix dundersuccé Tiger King – dokumentärserien om den excentriska Joe Exotic och hans ”husdjur”. Och även om serien slutade dramatiskt (spoiler alert) med att Joe hamnade i fängelse verkar inte historien om den amerikanske zoo-ägaren ta slut där. Dokumentärmakaren Louis Theroux har bekräftat att han gör en dokumentär om tigerkungen för BBC – Louis Theroux: The Cult of Joe Exotic.

Joe Exotic kommer tillbaka i dokumentär

Det kommer den nya dokumentären om Joe Exotic handla om

I den kommande dokumentären kommer journalisten Louis Theroux utforska vad det egentligen var som hände med Joseph Maldonado-Passage, som är mer känd under namnet Joe Exotic, som ledde till att han hamnade i fängelse. Joe sitter just nu av ett 22-årigt straff för att ha lejt en mördare för att ha ihjäl rivalen Carole Baskin samt för flera olika brott av djurplågeri.

Louis Theroux: The Cult of Joe Exotic

Louis intervjuade Joe redan 2011 för programmet Americas Most Dangerous Pets och den nya dokumentären kommer visa aldrig tidigare publicerade klipp från deras första möte. Men dokumentären kommer också lägga stort fokus på vad som hänt efter att Tiger King-serien blivit viral. I ett pressmeddelande för BBC berättade Louis mer om dokumentären:

Annons

– Detta är en typisk amerikansk historia, som utspelar sig i hjärtat av Oklahoma med karaktärer som nästan är overkligt färgglada och larger-than-life. Jag hade glömt hur mycket vi filmade 2011 fram tills dess att jag gick igenom materialet igen när jag satt i karantän. Sen dess har historien bara blivit konstigare och större, och när jag återvände till historien i slutet av förra året fick jag reda på saker som tog mig i riktningar som jag aldrig någonsin hade kunnat föreställa mig.

När den nya dokumentären om Joe Exotic har premiär har BBC ännu inte avslöjat men vi hoppas att det inte dröjer allt för länge.

Joe Exotic med en tiger

Foto: TT, BBC, Netflix

Annons