Therese Lindgren vägrar retuschera sin hud i nya kampanjen

22 sep, 2021 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
therese lindgren om nya kampanjen UTAN retuscherade bilder!
Therese Lindgren går a la natural i sin senaste kampanj för sitt skönhetsmärke, samtidigt hoppas hon initiativet genererar ringar på vattnet och att andra tar efter.
”Jag vill visa hur hud ser ut på riktigt”, säger hon till Baaam.
Annons
TV: Här är 10 Saker du kanske inte visste om Therese Lindgren
TV: Här är 10 Saker du kanske inte visste om Therese Lindgren

Nu går Therese Lindgren i bräschen för oretuscherade bilder i reklamkampanjer! För i samma veva som hennes skönhetsmärke lanserar en ny kampanj väljer Therese Lindgren, tillsammans med de andra modellerna, att skippa både make up och redigering av huden.

Therese Lindgren: Det var inget svårt beslut

För Therese Lindgren var det självklart att använda sig av bilder med oretuscherad hud i kampanjen. Hon vill att hennes potentiella kunder ska se hur hud ser ut på riktigt.

– Det var faktiskt inget svårt beslut att ta, berättar Therese Lindgren för Baaam och fortsätter:

– Även om jag privat kan tycka att det är kul med filter på typ Instagram så är det en helt annan grej när vi pratar hudvård. I Indy Beautys kampanj tycker jag verkligen det är viktigt att lyfta hur vi faktiskt ser ut, och att vi alla är olika. Jag vill verkligen visa hur bra vår hudvård är som vi tagit fram och dess ingredienser, som jobbar med att stärka huden på djupet.

Annons

Hur tänker du kring att du har fixade bilder på dig själv/andra på sociala medier?

– Det är klart att jag har funderat på det, men samtidigt visar jag mig ofta helt ofixad på min Youtube-kanal. Så jag tror och hoppas att de som följer mig, verkligen förstår att filter mest är en rolig grej, förklarar hon.

– Jag jobbar ju ändå med mina sociala kanaler, så att jag provar filter, trender eller andra spännande appar, vore ju allt annat än konstigt.

Therese Lindgren vill se fler äkta bilder i bruset

När Therese Lindgren får frågan om hon har några förebilder i skönhetsbranschen, blir svaret rätt och slätt nej, men hon tycker att många är inne på rätt spår.

– Det finns ju många företag som gör veganska produkter och det är jättebra, och det finns de som har osminkade modeller och oretuscherade bilder, det är också väldigt bra. Likaså finns det många som jobbar mer hållbart än tidigare vilket också är bra. Men det borde såklart vara ännu fler än vad det är idag!

Annons

Therese Lindgren gör klart att kampanjen tagits emot väl, och att många reagerat positivt på att modellernas hud är oretuscherad. Vidare vill Therese Lindgren att hennes intiativ ska bilda ringar på vattnet, och att fler företag tar efter och vågar visa hur människor ser ut på riktigt.

– Jag hoppas att fler personer vågar vara ärliga med sig själva och inte tro på all reklam och bilder som de ser överallt, säger hon.

Vilka är Therese Lindgrens bästa skönhetstips?

Ja, vilka är dina bästa skönhetstips?

– Jag hatar faktiskt den här frågan, för det är liksom inte såhär jag tänker eller lever mitt liv. Jag försöker inte ”optimera" mitt utseende och bli så snygg som möjligt. Jag bryr mig inte så mycket för jag vet att min karriär inte bygger på mitt utseende, jag känner inte att jag får förändrat självförtroende de dagar jag ser ”snyggare” ut, säger Therese Lindgren och fortsätter:

– Jag gillar att ta hand om min hud för att den mår bra av det, för gör jag det inte blir jag torr och det svider, och smink använder jag de dagar jag har en halvtimme över och har lust. Då lyssnar jag på ljudbok och sminkar mig, men några renodlade skönhetstips förutom att använda mina skönhetsprodukter, det har jag inte.

Annons

Hon menar också att det viktigaste är hitta en trygghet i sig själv.

– Jag tror att det i grund och botten handlar om att många lägger för mycket värde i hur man ser ut. Försök hitta annat som stärker din självkänsla, du är så mycket mer än ditt utseende, avslutar Therese Lindgren.

Therese Lindgrens i sin senaste kampanj för sitt skönhetsmärke Indy Beauty
Therese Lindgren går A la natural i sin senaste kampanj för sitt skönhetsmärke Indy Beauty.

Foto: TT/Indy Beauty

TV: 8 power-kvinnor du inte får missa på Instagram
TV: 8 power-kvinnor du inte får missa på Instagram
Annons
Innehåller annonslänkar