Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Therese Lindgren gör en ny dramaserie om psykisk ohälsa för unga vuxna

07 jun, 2021 
AvSaga Pettersson
AvSaga Pettersson
Therese Lindgren debuterar nu som serieskapare
Therese Lindgren debuterar nu som serieskapare. Senare under 2021 har Dumpad premiär på Discovery+, en dramaserie om psykisk ohälsa för unga vuxna. Här är allt vi vet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 Saker om Therese Lindgrens liv och karriärBrand logo
10 Saker om Therese Lindgrens liv och karriär

Therese Lindgren har gjort en hel del under sina år som en av Sveriges största Youtubers och influerare, som att skriva böcker och lansera sitt egna skönhetsmärke. Nu breddar hon sitt CV ytterligare – och debuterar som serieskapare!

Det handlar tv-serien Dumpad om

Hon står för idén bakom den nya dramaserien Dumpad, som handlar om att kämpa med psykisk ohälsa som ung vuxen i en värld som domineras av sociala medier.

– Det här är så otroligt spännande och lite läskigt för jag har aldrig gjort något liknande tidigare. Det känns fantastiskt roligt att få vara med och skapa den här serien, som baserar sig på min idé och mina erfarenheter. Den lyfter även ett viktigt och engagerande ämne som ligger mig varmt om hjärtat - psykisk ohälsa, som tyvärr drabbar allt fler och i synnerhet yngre människor, säger Therese Lindgren i ett pressmeddelande.

Therese Lindgren om tv-serien Dumpad

Skådespelarna som medverkar i Dumpad

I rollerna kommer vi att få se flera ansikten som vi känner igen från andra produktioner. Bland annat ser vi Nora Rios (från Kalifat), Arman Fanni (från Innan vi dör), Didi Cederström (från En våldsam kärlek) och artisten Daniela Rathana.

Annons

Therese Lindgren står inte som ensam skapare av serien. Den produceras av Warner Bros ITVP, som bland annat står bakom tv-serierna Alla utom vi och Älska mig.

– I ett samtal med Therese föddes en idé om att skapa en dramaserie för unga vuxna i ett ämne som engagerar. Och med Thereses djupa kunskap samt egna erfarenheter inom området har vi möjlighet att skapa ett angeläget drama som verkligen når ut till målgruppen. Det är en ynnest att få skapa denna serie tillsammans med Therese, Warner och en så fin cast, säger Niklas Vargö i pressmeddelandet, som är exekutiv producent för Dumpad på Discovery Networks Sweden.

Då har Dumpad premiär

Dumpad kommer att sändas på Discovery+ senare under 2021, något exakt datum för premiären är inte satt än.

Foto: Discovery/Linus Hallsénius

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons