Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Therése Lindgren berättar om våldtäkten i Sommar i P1

02 jul, 2020 
AvLovisa Svedlund
Youtubestjärnan Therése Lindgren öppnar nu upp sig. På en midsommarfest för ett antal år sedan blev hon våldtagen av en vän, berättar hon i sitt Sommar i P1. ”Det var jag som tog mig loss och barfota sprang ut ur lägenheten den natten” säger hon i programmet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Therése Lindgren, Youtubestjärna och influencer, har redan innan varit öppen om psykisk ohälsa och andra svåra ämnen med sina följare. Men nu väljer hon också att, i sitt Sommar i P1, berätta om något riktigt jobbig. En midsommarnatt för ett antal år sedan vaknade hon på morgonen av att hon blev våldtagen.

Influencern delar i programmet med sig av att hon i flera omgångar gått i terapi. Hon har varit utbränd och haft paniksyndrom.

Therése Lindgren om våldtäkten

I en session med terapisession läste psykologen upp en historia, säger hon i programmet:

– Han läste en berättelse om en ung kvinna som vaknat upp natten efter midsommar av att hennes vän sedan fem-sex år våldtog henne. Hon skrek och sparkade, men han var tre decimeter längre än henne, tyngre och starkare.

Therese lindgren är glad och har blomsterkrans i håret
Therese Lindgren har en av Sveriges största Youtubekanaler.

Therése Lindgrens reaktion blev omedelbar inne i terapirummet.

– Mitt hjärta gick sönder. Jag ville ta hand om henne, berätta för henne att hon var starkast i världen och att allt kommer bli bra.

Annons

Samtidigt påminde terapeuten om att det här ju var hennes egen historia, berättar influencern. Det var hon som var den unga kvinnan.

– Det var jag som tog mig loss och barfota sprang ut ur lägenheten den natten. Hur kommer det sig att det är så lätt att älska andra, men så svårt att älska sig själv egentligen, säger hon.

Gråter alltid

För Aftonbladet berättar influencern att hon fortfarande har svårt att prata om det som hände – men trots det tyckte hon att det var en viktig sak att berätta i sitt sommarprat.

– Trots att det var många år sedan har jag fortfarande inte riktigt bearbetat vad som hände, så det är svårt att prata om det. Jag gråter alltid när jag försöker, säger hon till tidningen.

Hennes Youtubekanal har mer än en miljon följare och är bland de största i Sverige. Anledningen till att Therése Lindgren ofta valt att lyfta svåra saker där är att hon vill bryta stigmatiseringen kring psykisk ohälsa och ångest, berättar hon vidare för tidningen.

Här kan du lyssna på Therése Lindgrens sommarprat:

Sommar i P1 med Therése Lindgren sändes den 2 juli 2020. Här kan du lyssna på alla sommarvärdar från år 2020.

Foto: TT

LÄS MER:

Therése Lindgren: ”Många har fördomar mot introverta personer – de tror att vi är tråkiga”

Therese Lindgren om sitt sommarprat – vill bryta tabun

De är årets sommarpratare i P1 – hela listan 2020

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons