Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

Regler för en kontorsromans – baserade på Netflix The Recruit

10 jan, 2023 
AvPenellope Ness
Regler för en kontorsromans baserat på Netflix-serien The Recruit
Komplicerat, stökigt men lite spännande med en förbjuden kärlek, allt detta kan man förknippa med en arbetsromans. Men vad kan vi egentligen lära oss av den nya Netflix-serien The recruit och denna typen av kärlek? Här är alla regler du bör följa om du faller för en kollega!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se kändisarna som är lika som bärBrand logo
Se kändisarna som är lika som bär

Netflix nysläppta tv-serie The Recruit med hjärtekrossaren Noah Centineo i huvudrollen, som även är med i filmerna To all the boys, är redan på streamingsajtens topplista. Under sin konstanta flykt från (alla!) USAs korrupta organisationer, hinner han även få en särskild kontakt med en kollega och i det blir ett perfekt exempel på vad du ska och absolut inte ska göra när det gäller en jobbromans.

the recruit – en serie som toppar listorna

Tv-serien handlar om en nybliven CIA-advokat som fastnar i ett farligt spel i internationell politik när en före detta tillgång hotar att avslöja byråns hemligheter om de inte gör som hon vill. En äventyrsfylld komedi, självklart fylld med kärlek och drama.

Annons

Spännande arbetsromanser kan komplicera allt

Noah Centineo spelar huvudrollen Owen Hendricks och Fivel Stewart spelar Hannah Copeland.
Noah Centineo som spelar Owen Hendricks och Fivel Stewart som tar rollen som Hannah Copeland.

Kärlek på jobbet är ett komplicerat ämne. Beroende på din och ditt kärleksintresses roller inom företaget kan det ofta handla om maktdynamik och (det uppenbara faktum) att ditt jobb försörjer dig och din livsstil. Det är fullt rimligt att inte vilja komplicera en plats som helst ska hållas så professionell som möjligt. Men vi alla vet att det finns en viss spänning med en förbjuden kärlek. Enligt en studie hade 75 % av de anställda som frågades någon gång haft en kontorsromanans.

Annons

Och baserat på den nya äventyrliga komediserien kan vi dra tre enkla slutsatser när det kommer till dejting på arbetsplatsen:

1. Unvik relationer på kontoret, oavsett hur hett eller passionerat det känns

Vännerna Owen, Terence och Hannah.
Vännerna Owen, Terence och Hannah som även bor ihop.

Ingen vill känna sig som ett tredje hjul, särskilt inte på kontoret. Om saker och ting skulle gå snett mellan dig och din flört (som är en självklar risk med alla relationer) kan det påverka alla och göra din arbetsplats outhärdlig. För allas bästa, håll det professionellt och leta efter någon flört på er nästa AW istället.

Annons

2. Tänk igenom ditt beslut innan du påbörjar ett förhållande med en arbetskamrat

Kaylah Zander spelar kollegan Amelia

Ha i åtanke hur din nya relation kan uppfattas och påverkar resten av dina kollegor. Din arbetsgivare och dina arbetskamrater litar på att du sköter dina arbetsuppgifter som vanligt, oavsett vad som sker i ditt privatliv.

Hur skulle det påverka din prestation om, till exempel, du och din partner skulle bråka men har en arbetsuppgift att genomföra ihop. Eller säg om du har en högre position inom företaget och det skulle uppfattas som att du favoriserade dem – allt detta kan påverka din relation med dina andra kollegor.

Annons

3. Dejta bokstavligen vem som helst förutom en kollega

Owen och Hannah på ett event ihop.
Owen och Hannah är vänner som bor ihop, men har tidigare ingått i ett förhållande.

Som tidigare nämnt är dejting på en arbetsplats inte idealt – även om du jobbar hemifrån. Undvik detta till varje pris, det finns en anledning till att ordspråket "skit inte där du äter" existerar.

Inspirationskälla: HypeBae

Foto: TT

Annons