Tv-serien "The O.C." firar 15 år – här är 6 scener vi minns

The O.C fyller 15 år, här är några oförglömliga scener från serien.

SPOILERVARNING! Har du inte sett tv-serien "The O.C." gör du bäst i att göra det innan du läser den här artikeln, här följer nämligen en del gruvliga spoilers. Har du sett den? Varsågod, här kommer en nostalgitripp som heter duga.
07 augusti, 2018

De äntrade våra liv i en tid av uppklippt hår, tubtoppar och riktigt låga jeans och skänkte oss något att prata om varje dag på skollunchen. Det känns som nyss, men det har redan gått 15 år sedan Seth, Ryan, Marissa och Summer introducerades för oss.

Tv-serien The O.C. sändes mellan 2003 och 2007 – med andra ord så länge sedan att folk fortfarande bänkade sig framför tv-apparaterna och kanal 5 – samma tid varje vecka – för att kunna följa händelserna i Orange County. Det mesta cirkulerar kring fyra ungdomars väg genom high school och vidare in i vuxenlivet, och sensmoralen i berättelsen är att pengar inte alltid är lika med lycka.

Men allt detta visste du förstås redan om du har plöjt alla avsnitt av säsongen i efterhand eller rentav såg den när den gick på tv. Här är en liten throwback till sex av de mest minnesvärda scenerna i The O.C:s historia.

6 oförglömliga scener från tv-serien ”The O.C.”

1. Seth och Summers första kyss

Seth har varit kär i Summer sedan för alltid och finner sig på en fest där Summer vill att han presenterar henne för en massa rika snubbar. Han säger ifrån och reciterar en dikt som Summer skrev i sexan, If I was a mermaid. Och hon kysser honom.

2. Ryan och Marissa säger att de älskar varandra

Det börjar dåligt. Riktigt dåligt. Marissa säger att hon älskar Ryan som svarar – ”tack”. Dagen därpå är det nyårsafton och de firar på olika håll, men segtänkte Ryan kommer till slut till sina sinnes fulla bruk och springer till Marissa för att hinna ge henne en nyårsskyss och säga ”jag älskar dig”. Vad Marissa säger? ”Tack”. Ägd, Ryan.

3. Paris Hilton dyker upp – som sig själv

Paris Hilton gör ett gästspel och dyker upp – som sig själv – i ett avsnitt. Hon verkar fatta tycke för Seth och snackar om amerikansk litteratur, och Summer blir allt annat än glad.

4. Marissa skjuter Ryans bror

Ryans bror försöker våldta Marissa på stranden och när Ryan får reda på det åker han till Trey där det blir slagsmål. När Marissa kommer till platsen är Trey nära att döda Ryan, så hon tar Treys pistol och skjuter honom.

Scenen inspirerade till en uppskattad parodi i Saturday Night Live där man använde skottet och den nu klassiska inledningen på låten Watcha say.

5. Seth och Summers Spiderman-kyss

Det är inte helt lätt att välja ut bäst kyss-scener mellan Seth och Summer. Jag menar, deras första officiella kyss när de låter hela skolan veta att de dejtar ger ju gåshud… Men det vore regelvidrigt att inte ha med Spiderman-kyssen. För det är ju ändå Spiderman-kyssen.

6. Marissa dör i Ryans armar

Marissa och Ryan är äntligen på väg att ordna upp sina liv och sitter i bilen på väg bort från Orange County när de plötsligt blir prejade av vägen. Till tonerna från Imogen Heap’s version av Halleluja lyfter Ryan Marissa ur den brinnande bilen och hon dör sedan i hans armar. Inte. Ett. Öga. Torrt.

O.C. låg tidigare på Netflix i Sverige men vad vi kan se är det ingen av de stora leverantörerna som streamar serien nu (aug 2018).

Mer 90-tals-nostalgi!

Nostalgi! 5 julkalendrar vi aldrig glömmer

Skoföretaget relanserar sin mest 90-talsdoftande sko – och vi blir sjukt nostalgiska

Gin med Hubba Bubba-smak – blir man inte lite nostalgisk?