Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

The Mamas och Hanna Ferm sjunger på Karantänfestivalen

25 mar, 2020 
AvStina Dahlgren
Amanda WInberg
Universal Music skapar Karantänfestivalen, en tre timmar lång livesänd musikfest som sänds i dag. Här är allt du behöver veta om showen du inte vill missa!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Biograferna stänger, konserter ställs in, restauranger går i konkurs och nattklubbar slår igen. Miljoner drabbas av coronavirusets framfart på ett eller annat sätt just nu, och för många har hela livet vänts upp och ned på bara några få veckor.

Universal Music ligger bakom Karantänfestivalen

Men det finns trots allt en del ljusglimtar i mörkret. Många artister vars turnéer och konserter har blivit inställda har i stället valt att framföra dem digitalt. Via hemsidor, appar och sociala medier sprider de musik och glädje till de som inte kan ta sig ut ur hemmet just nu.

Ett sådant initiativ är Karantänfestivalen, en livesänd hemmafestival skapad av skivbolaget Universal Music.

”För att minska spridningen av COVID-19 uppmanas många nu att stanna hemma. Men hur effektivt det än är, kan det också bli väldigt ensamt och tråkigt. I ett försök att underlätta för de som känner sig isolerade kommer Universal Music ikväll onsdagen den 25/3 att sända Karantänfestivalen!” skriver Universal i ett pressmeddelande.

Annons

Hanna Ferm och AMWIN uppträder

Bland artisterna finns namn som Hanna Ferm, AMWIN (Amanda Winberg), Sandro Cavazza, Frida Öhrn, JUNG och Melodifestivalvinnarna The Mamas.

– Vi tycker det ska bli superspännande att vara med i Karantänfestivalen. Det blir liksom ett perfekt sätt att möta våra fans fast på en annan typ av plattform än vi vanligtvis när vi uppträder live, säger The Mamas i pressmeddelandet.

Hanna Ferm säger till Elle att det känns fint att få vara med och förhoppningsvis kunna förgylla någons eftermiddag.

– Eftersom livespelningar inte kan hållas på samma sätt som vanligt just nu så är jag glad över att folk kan få ta del av en livekonsert ändå, vart de än befinner sig. Speciellt i tider som nu när många känner sig ensamma eller begränsade.

Och till de som nu sitter hemma i karantän har Hanna Ferm en speciell hälsning:

– Till er där hemma. Vi är med er ikväll. Och jag känner att ni är med oss.

Annons

Var sänds Karantänfestivalen?

Karantänfestivalen kommer att sändas på Aftonbladet klockan 17.00 i dag, den 25 mars, och pågå i tre timmar. Programledare för livesändningen är komikern Johanna Nordström och Aftonbladets journalist Frida Söderlund.

– Vi är på plats för att lotsa tittarna genom kvällen och intervjua artisterna mellan alla framträdanden, säger Frida Söderlund till Elle.

Hon berättar att allt har gått snabbt och att de inte ens har haft ett dygn på sig att förbereda allting. Frida Söderlund hoppas att de allihop tillsammans nu ska kunna bidra med glädje och skratt i en tid när det behövs som mest.

– Min förhoppning är att vi ska få vara en tre timmar lång fristad från allt som känns oroligt och tungt just nu. Där vi visar att det går att hitta gemenskap även i en tid som känns svår, säger hon och fortsätter:

– Förhoppningsvis ger vi alla en påminnelse om vad det är vi alla kämpar för i hemmakarantärer och den nya vardagen, att vi en dag ska kunna samlas fysiskt igen men att tills dess så lever allting, musik och engagemang, vidare på andra sätt.

Här kan du hitta mer info om festivalen, listan med artister fylls på löpande.

Karantänfestivalen sänds idag, onsdag, klockan 17.00 på Aftonbladet. 

Foto: TT

LÄS MER:

Appar och tillägg som låter dig umgås med vänner under karantän

Gör som kändisarna – så roar de sig under hemkarantän

ELLEs influencers: Tips på saker att göra hemma

Annons