The Handmaid's tale säsong 4 – här är allt vi vet

Allt om den fjärde säsongen av The Handmaid's tale

Snart är det (förhoppningsvis) premiär för fjärde säsongen av den hyllade, dystopiska tv-serien The Handmaid's tale. Frågetecken från tidigare säsong är många och peppen är stor. Här är allt vi vet om den nya säsongen.
31 mars, 2020

Snart är det förhoppningsvis äntligen dags för den nya säsongen av The Handmaid’s tale och frågetecknen från tidigare säsong är många. Överlever June? Kommer Nick tillbaka? Hur ska allt sluta?

5 fakta om The Handmaids Tale
Slå på ljud

Här är allt du behöver veta om den fjärde säsongen av The Handmaid’s tale.

Sist vi såg huvudkaraktären June, spelad av Elisabeth Moss, låg hon blödandes efter en skottskada. Frågan är om hon överlever eller inte?

Säsongen lämnade många frågetecken och om June överlever kommer hon säkerligen starta en revolution. Hon har under de tidigare säsongerna gått från en hunsad tjänarinna till att i smyg planera ett uppror för att fria både kvinnor och barn från förtryckarstaten.

Seriens skapare Bruce Miller har i intervjuer bekräftat att han planerar att utforska karaktären Nicks historia närmare. Det lämnar oss med tanken att Nick nog kommer tillbaka och vara en av huvudpersonerna i den nya säsongen.

När har säsong 4 av The Handmaid’s tale  premiär?

Serien skulle ha börjat spelas in i början av mars 2020 och ha premiär någon gång under hösten 2020 på HBO Nordic, men Coronaviruset har för tillfället satt stopp för produktionen. Om premiären kommer skjutas upp eller inte är inte bekräftat.

Elisabeth Moss gick själv ut med nyheten på Instagram för att berätta för sina följare.

– Hej allihopa! Vi har stoppat produktionen av säsong 4 för att bevara vår hälsa och säkerheten för oss och våra medarbetare och för att hjälpa världen att plana ut kurvan av antal sjuka. Den här serien är mitt liv och mina medarbetare är min familj. Ingenting är viktigare än att dem och alla runt omkring dem är säkra. Vi hoppas på att vara tillbaka i produktion så fort det är säkert. Under tiden hoppas jag att ni alla är säkra, friska och tar hand om er själva. Så mycket kärlek från vår familj till din, skrev hon i inlägget.

Hur många avsnitt innehåller säsong 4?

Seriens tidigare säsonger har varit på 13 avsnitt, men den här säsongen har skaparen Bruce Miller valt att korta till tio avsnitt. Det bekräftade han i en intervju med Indiwire. Han menar att beslutet var ”100 procent kreativt” och att det inte på något sätt kommer försämra serien, utan tvärtom, göra den bättre.

Serien bygger på Margaret Atwoods prisbelönta bok

Serien bygger på Margaret Atwoods prisbelönta bok Tjänarinnans berättelse från 1985 och handlar om, som i boken, det fiktiva landet Gilead som är ett totalitärt samhälle någonstans i före detta USA.

Det är kristna fundamentalister som tagit makten och mänskligheten håller på att utrotas då det råder infertilitet hos de flesta kvinnor och män. De få kvinnor som fortfarande kan få barn används som tjänarinnor till de rika paren, med uppgift att ge dem barn. När eller om de lyckas få barn med mannen i huset går de vidare till ett annat barnlöst par och lever vidare på samma sätt, likt en slav helt utan egen vilja.

Flyktförsök, olydnad eller om tjänarinnorna inte uppfyller kraven leder till att de skickas till kolonierna, ett förgiftat arbetsläger där de lämnas att dö.

Så när kommer den fjärde säsongen? Vad kommer hända? Lever June och kommer hon i så fall klara sitt uppdrag att rädda barn och kvinnor från det fruktansvärda liv de lever, eller kommer hon ens överleva sin kamp mot makten? Det återstå att se.

Källa: Moviezine.se, Tvguide.com, Indiewire.com

Foto: TT

LÄS MER:

The Handmaid’s tale-regissören gör ny serie – där kvinnorna har makten

21 saker du inte visste om The Handmaid’s tale

Allt vi vet om The Handmaid’s tale säsong 3 (och recap av säsong 2)