Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Se Alicia Vikander som spådam i årets läskigaste skräckfilm

19 feb, 2020 
AvAnaïs González Cruz
Alicia Vikander i Green knight
Alicia Vikander med tarotkort i karg slottsmiljö? Say no more! The Green Knight är skräckfilmen som du verkligen inte får missa i sommar – kolla in den ruggiga (och helt obegripliga) trailern här.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Morbid dockteater, brinnande glorior och dödsvisioner i mörka skogsdungar. Efter att ha sett trailern till The Green Knight har du förmodligen många frågor, framför allt vad det egentligen är som pågår.

Trailern släpptes i förra veckan och har redan fått över två miljoner visningar på Youtube, men på nätet råder stor förvirring om handlingen. Är det en skräckfilm? Eller är det fantasy? Och har Alicia Vikander plötsligt sadlat om till spådam? En sak kan tittarna dock slå fast – den är väldigt obehaglig att titta på:

”Jag vet inte vad det här är, men jag måste se den”, skriver en tittare i kommentarsfältet.

”Det är som en medeltida fantasyfilm och en psykologisk thriller i ett”, lyder en annan kommentar.

Baseras på legenden om riddaren Gawain

Bakom The Green Knight står A24, en amerikansk filmstudio som blivit känd för nytänkande produktioner som Ex Machina, Hereditary och Moonlight. Nu tar man sig an berättelsen om riddaren Gawain (Dev Patel), kung Arthurs systerson som enligt legenden gav sig ut på ett farligt uppdrag för att besegra en mytomspunnen fiende.

Annons

Exakt vilken roll Alicia Vikander spelar i filmen är oklart, men av trailern att döma verkar hon vara någon slags hovdam med goda tarotkunskaper. I klippet får vi också se en skymt av GoT-skådisen Kate Dickie, Catelin Starks syster Lysa som i serien blev mest känd för att amma sitt barn upp i skolåldern.

Mer än så vet vi inte om The Green Knight, förutom att den verkligen är ett givet filmval i år. Premiär sommaren 2020!

The Green Knight – se trailern:

Foto: TT

Läs mer: 

16 läskiga skräckfilmer som går på bio 2020

24 skräckfilmer som du kan se på Netflix

Den här skräckfilmen på Netflix får folk att sova med lampan tänd

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons