Tecken på att Keeping up with the Kardashians skulle läggas ner

Tecken på att Keeping up with Kardashians skulle läggas ner

För den som varit uppmärksam kom det inte som en chock att Keeping up with the Kardashians ska lägga ner. Redan innan det bekräftades fanns det flera tecken på seriens öde.
Allt om familjen Kardashian/Jenner
Slå på ljud

Nästa år kommer den sista säsongen av Keeping up with the Kardashians att sändas. I veckan bekräftade både Kim och Khloé Kardashian att tv-serien läggs ner.

”Efter vad som kommer att bli 14 år, 20 säsonger, hundratals avsnitt och flera spinoff-serier, vi är så tacksamma för alla er som följt oss genom alla dessa år – genom både bra och dåliga stunder. Glädje, tårar, alla kärleksrelationer och barn. Vi kommer alltid att värna om dessa fantastiska minnena och de oändligt många människorna som vi mött på vägen”, skrev Kim Kardashian i ett inlägg på Instagram.

2007 hade realityserien premiär, och under årens gång har familjen blivit en av världens kändaste familjer.

Kourtney Kardashians egna beslut

Men att familjen valt att lägga ner serien kom inte som en chock för alla. För den som varit uppmärksam har det funnits en del tecken på att någonting är på gång. De senaste månaderna har flera familjemedlemmar hintat om en framtid utan kameror. Några har valt att hålla delar av sitt privatliv utanför, och andra har valt att helt ta avstånd från showen.

Efter månader av spekulationer bekräftade Kourtney Kardashian i juli att hon valt att hoppa av serien för att tillbringa mer tid ihop med sina tre barn, Mason, Penelope och Reign, och också för att få mer tid att lägga på sin egna plattform Poosh.

”Det blev en giftig miljö för mig att fortsätta låta det ta så mycket av mitt liv som det gjort”, skrev Kourtney om de 14 åren av konstant filmande när hon beslutat sig för att lämna serien.

I ett senare avsnitt av Keeping up with the Kardashians har Kim hintat om att hon inte varit helt nöjd över Kourtneys agerande framför kamerorna.

– Kourtney har inte riktigt varit varit öppen med sitt privatliv framför kamerorna, sa hon i avsnittet och fortsatte:

– För om vi inte delar med oss av hela våra liv, vad är det då för show?

Kim och Kanyes familjedrama

I juli, bad Kanye West om ursäkt till sin hustru Kim, efter att han under en period delat med sig av flera saker kring deras privatliv. Han har bland annat sagt att Kim först ville göra abort när hon var gravid med deras äldsta barn North, och att han ska ha velat och försökt skilja sig från Kim.

”Till Kim vill jag säga att jag vet att jag sårat sig. Snälla förlåt mig. Tack för du alltid finns där för mig”, skrev Kanye på Twitter.

Kim gick därefter ut och bad om empati och förståelse kring hennes makes agerande, på grund av hans mentala tillstånd. Att Kim och Kanye nu vill fokusera på, och få tid åt sin relation, bakom kamerorna istället för framför låter klokt.

Och det finns andra som har anledning att vilja hålla sitt privatliv utanför kamerorna. Det ryktas om att Kylie Jenner har återförenats med exet Travis Scott, och att Khloé Kardashian och exet Tristan Thompson gjort samma sak.

Familjen fokuserar på annat

Att Kanye West har ställt upp i presidentvalet och att Kims företag KKW Beauty and Skims gör succé är andra tecken på att familjen vill lägga fokus på annat än att ständigt filma Keeping up with the Kardashians.

Kendall Jenner gör en superkarriär som modell, och för henne har det länge varit svårt att finna tid till att medverka i serien. Kendall, och Kylie Jenner, har däremot inte samma kontrakt som sina äldre systrar Kim, Kourtney och Khloé. Något som Khloé avslöjade efter att ett fan undrat varför Kylie och Kendall synts allt mindre i serien.

Foto: TT

LÄS MER:

Därför lägger Keeping up with the Kardashians ner

Kim Kardashian föder ut Kylie Jenner i musikvideon Feel me

Möt Kirby Jenner – Kardashians okände bror