Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Taylor Swift är historisk – mest framgångsrika artisten någonsin

25 nov, 2019 
AvEmma Castman
Taylor Swift är historisk – flest priser på AMA
Taylor Swift är världens mest framgångsrika artist. Det stod klart under 2019 års upplaga av American Music Awards. Här är anledningen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

American Music Awards (AMA) är en årlig musikgala där fansen röstar fram vinnarna. Precis som vanligt hölls evenemanget i Los Angeles, och kvällens konferencier var ingen mindre än artisten Ciara.

Sammanlagt delades det ut priser i 29 kategorier – och en av de som fick anledning att fira lite extra var Taylor Swift. Under kvällen kammade hon nämligen hem segern i hela sex kategorier, däribland årets artist och årets album inom pop och rock.

Men det slutar inte där – för Taylor Swift blev även historisk på årets American Music Awards. När hon gick upp på scen för att ta emot priset för årets bästa artist var det nämligen hennes 25:e utmärkelse någonsin i American Music Awards, och därmed slog hon Michael Jacksons tidigare rekord på 24 priser.

Tackade sina fans för allt stöd

Vid galans slut stod det klart att Taylor Swift kammat hem 29 priser totalt, och hon innehar numera rekordet med marginal.

Annons

När hon tog emot sitt sista pris passade hon på att tacka sina fans lite extra, och berättade att den senaste tiden har kommit med både upp- och nedgångar:

– Det senaste året har varit väldigt mycket. Det har varit mycket som har varit bra, och mycket som har varit komplicerat. På min familjs och mina vägnar – tack så mycket för att ni finns där, och för att ni bryr er.

Topplista – de har vunnit flest priser på AMA

Taylor Swift: 29

Michael Jackson: 24

Alabama: 23

Whitney Houston: 22

Kenny Rogers: 19

Garth Brooks: 17

Justin Bieber: 15

Reba McEntire: 15

Lionel Richie: 15

Rihanna: 13

Carrie Underwood: 13

Beyoncé: 13

Willie Nelson: 12

Janet Jackson: 11

Tim McGraw: 11

Stevie Wonder: 11

Mariah Carey: 10

Foto: TT

Läs mer:

Se första bilderna på Taylor Swift som katt i filmen Cats

Taylor Swift gråter och äter banan – Jimmy Fallon visar galna klippet

Taylor Swift i exklusiv intervju och på omslaget av ELLE

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons