SVT gör serie som ska fylla tomrummet efter Skam – då har den premiär

Detta är SVTs nya ungdomsserie.

Skam rullar på med sin sista säsong. Tur då att SVT är i full gång med att göra en ny ungdomsserie – som kan fylla tomrummet efter norska succén.
22 maj, 2017

Det är bloggen Spoiler Alert som avslöjar att en Skam-doftande tv-serie börjar spelas in i sommar. Serien, som går under Klassen kommer att sändas på SVT i vinter, antingen i SVT, SVT Play eller på Barnkanalen, med start i december. Den preliminära premiären är satt till den 1 december.

Spoiler Alert meddelar att 52 avsnitt är beställda. På sin sajt har SVT sökt skådespelare till serien. ”Vi söker nu tjejer och killar mellan 12-15år (födda 2002-2005) som vill vara med i KLASSEN”, skriver man. Sista ansökningsdag var den 15 maj och redan i juni, den 20, drar inspelningarna igång.

”Klassens” handling

Klassen är ursprungligen en dansk produktion. Enligt Spoiler Alert kommer den att ”utgå från vad som händer och sker och vad det snackas om i en vanligt skolklass – barnen och ungdomarna som medverkar i SVT:s version av serien är mellan 11 och 14 år”.

Att dra paralleller till Skam ligger givetvis nära till hands. Dock hade den danska serien Klassen redan börjat spelas in då Skam hade premiär. Svenska versionen av Klassen kommer att utgå från den danska förlagans manus. Ändringar kommer dock att göras för att passa svenska förhållanden.

Foto NRK

Läs mer:

SNO STILEN FRÅN SANA I SKAM – HÄR HITTAR DU PLAGGEN

8 SKÄL TILL ATT SVENSKARNA TRÖTTNAT PÅ SKAM

HURRA! SUCCÉSERIEN SKAM BLIR EN BOKSERIE – DÅ SLÄPPS DEN