Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Sverrir Gudnason: Därför tog det slut med alla mina ex

04 jan, 2022 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Fotograftt
sverrir gudnason om barnen och sina föredetta flickvänner.
Succéskådisen Sverrir Gudnason öppnar upp om pappalivet tillsammans med sina tre döttrar samtidigt som han reflekterar över varför det tog slut med barnens mammor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är fem nyheter på Netflix i januariBrand logo
Här är fem nyheter på Netflix i januari

En kunglig affär-aktuella skådespelaren Sverrir Gudnason, 43, har ett gediget cv. Inte bara att han porträtterat tennisproffset Bjön Borg på vita duken i filmen Borg – snart kommer vi även se honom i filmatiseringen av Alex Schulmans bok Bränn alla mina brev.

Sverrir Gudnasons döttrar och ex-partners

Utöver en lång radda succéroller i bagaget lever skådespelaren Sverrir Gudnason också ett klassiskt familjeliv tillsammans med sina tre döttrar som han har ungefär varannan vecka. Döttrarna Blanka, 8, Sisi, 15 och 17-åriga Salka håller honom vid liv.

De två äldsta i barnaskaran har han tillsammans med exet (tillika kändisdotter till den folkkära artisten Magnus Uggla) Emelie Uggla, 42. Och minstingen Blanka har han ihop med skådespelaren Josefin Ljungman, 40, som han separerade från 2014.

Här med exet Josefin Ljungman och barn 2011.

Sverrir Gudnason: Mina döttrar är hur coola som helst

Den isländska skådisen föredrar pappalivet såhär nu när ungarna börjar bli lite större, och han är tillfreds med hur livet tillsammans med sina döttrar ter sig just nu.

Annons

– Jag skulle inte säga att det är svårt att vara tonårspappa. Tvärtom blir det bara bättre och bättre för varje år. I så fall var det svårare när de var nyfödda och det bara var en massa gegg hela tiden. Det är genuint roligt att hänga med mina döttrar. De är hur coola som helst, säger Sverrir Gudnason i en intervju i magasinet King.

Sverrir Gudnason: Därför tog det slut med mina ex

Trots att han och barnens två mammor valt att separera känner han att relationen till sina ex är både god och nära. När han reflekterar över uppbrotten i magasinet King tänker han att människans numera ökade livslängd har något med separationerna att göra.

– Det kanske är så att vi människor lever så länge i dag att tanken på att leva med en och samma person hela livet är outhärdlig. Det kanske var enklare förr när Vasaskeppet sjönk, när medellivslängden var 35 år. Då var det mer överskådligt att bli ihop med en tjej, skaffa barn, bli tandlös och dö. I dag blir man ihop med någon när man är 23 och redan vid 25 har man varit ihop i två år, och då är det 70 år kvar. Det är extremt lång tid, säger han samtidigt som han gör klart att bara för att kärleksrelationen är slut betyder det inte att man är ute ur varandras liv.

– På sätt och vis har jag en bättre relation med vissa ex i dag än de sista åren när vi var ihop.

Här med Sísí, Salka och Blanka på Gröna Lund i Stockholm 2017.

Foto: TT

Annons