Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

7 svenska kändisar som har skaffat hund: "Villkorslös kärlek"

27 feb, 2020 
AvAnaïs González Cruz
Prinsessan Sofia, Nicole Falciani och Bianca Ingrosso är bara några svenska kändisar som har en fyrfota vän där hemma. Voff!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vi älskar hundar – och det gör också våra svenska kändisar och influencers. Kändisvärlden fullkomligen kryllar av lurviga husdjur, allt från borderterriers till taxar och chihuahuas. Men har du koll på vilken hund som hör ihop med rätt kändis, och vad de faktiskt heter?

Vi har rotat fram ett gäng svenska profiler och deras fyrfota vänner!

7 kändisar och deras hundar

Hanna Hellquist: Ines

Krönikören och författaren Hanna Hellquist har sedan flera år tillbaka den lilla dvärgtaxen Ines, en trogen följeslagare som ofta dyker upp på sociala medier:

Annons

”En hund är svaret på nästan allt”, har Hanna tidigare skrivit på Instagram.

När Ines var dräktig under den varma sommaren 2018 var vi många som slaviskt följde Hannas konto för uppdateringar om kullen, som till sist resulterade i tre alldeles underbara taxvalpar.

Bianca Ingrosso: Dino och Sammy

Få är så tokiga i hundar som Bianca Ingrosso. I dag har influencern två vovvar där hemma tillsammans med mamma Pernilla – chihuahuan Dino och pomchin Sammy.

Annons

Familjen Wahlgren hade tidigare hunden Marqy, en blandras av chihuahua och prazsky krysarik som tragiskt gick bort efter att ha blivit påkörd:

– Det var verkligen den värsta och längsta dagen i mitt liv. Det tog sju månader innan jag kunde tänka på Marqy utan att gråta, sa Bianca Ingrosso om händelsen i tv-programmet Wahlgrens värld.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia: Siri

Den svenska kungafamiljen älskar hundar! Just nu bor kungaparet på Drottningholms slott tillsammans med Brandie, en bayersk viltspårhund på drygt sex år. Även prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria är tidigare hundägare.

Annons

Brorsan Carl Philip och hustrun prinsessan Sofia är också de stolta hundvänner. Tillsammans har prinsparet hunden Siri, en fläckig borderterrier som skapade stora rubriker när hon sprang bort hösten 2018. Dramat fick dock ett lyckligt slut efter att en privatperson hittat Siri och lämnat in henne till Norrmalspolisen:

”Siri var omtöcknad och trött efter sina okända upptåg under dagen. Kollegan från turlag 7 fick bära Siri ut till polisbussen, där hon snabbt somnade i hennes trygga famn. Väl hemma möttes patrullen av husse och matte som varit mycket oroliga. Detta byttes snabbt mot lättnad och glädje”, meddelade Norrmalmspolisen på Instagram efter återfinnandet.

Kenza Zouiten Subosic: Armani

2007 skaffade Kenza Zouiten Subosic hunden Armani, en långhårig chihuahua som fått smeknamnet Mani av sin matte. I en intervju med VeckoRevyn har Kenza tidigare berättat om den där kvällen då Mani blev en del av familjen:

Annons

”Jag hämtade honom en kall vinterkväll och han var så liten, rädd och frusen att jag värmde honom i min vinterjacka hela vägen hem”, sa hon till tidningen.

Petra Tungården: Puck

Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet när Petra Tungården slutligen bestämde sig för att skaffa hund. Valet föll på valpen Puck av rasen cavalier king charles spaniel, som genast tog både Petra och resten av bloggvärlden med storm:

”Trodde aldrig att jag skulle känna sådan kärlek till det här lilla lurviga fyrbenta busfröet. Men jag är kär. Det är en villkorslös kärlek, det är som att tiden står still”, bloggade influencern när hon fick hem Puck.

Annons

Nicole Falciani: Frank

Världens sötaste kanintax heter Frank! Våren 2018 flyttade krabaten in till ELLE-profilen Nicole Falciani och dåvarande pojkvännen och artisten Eric Saade. Frank är en hund Nicole själv beskriver som hennes ”lilla bebis”:

”Det är stundvis både jobbigt och tufft, men all kärlek som man får tillbaka är ju helt obeskrivlig. Han är verkligen vår lilla bebis och vi älskar honom över allt annat”, skrev hon på bloggen när Frank fyllde ett år.

Foto: Instagram

LÄS MER: 

Kändisar som gett sina hundar påhittiga namn

Studie: Kvinnor sover bättre med en hund än en partner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons