Dags för Super Bowl – med Lady Gaga, Beyoncé och Coldplay på scen

Dags för Super Bowl – med Lady Gaga, Beyoncé och Coldplay på scen

Är det någon gång du inte ska missa Super Bowl så är det i år. Det är 50-årsjubileum och både Lady Gaga, Beyoncé och Coldplay är bokade för framträdanden.
06 februari, 2016

Natten mot måndag är det dags för ett av världens största sportevenemang, Super Bowl – finalen i den amerikanska proffsligan NFL. Amerikansk fotboll är en av de största sporterna i USA och finalen ses varje år av många miljoner tv-tittare, förra året slog de rekord med 114 miljoner tv-tittare världen över.

Årets final spelas mellan Denver Broncos och Carolina Panthers men för många är det inte matchen som är det viktigaste. Super Bowl har numera ett underhållningsvärde som sträcker sig längre än till de sportintresserade. Det som sker kring matchen och kanske främst den pausunderhållning som är varje år får minst lika mycket uppmärksamhet som matchresultatet efteråt.

Varje år bokas olika artister och inget år är det andra likt. Och vi kan förvänta oss ännu mer i år då Super Bowl firar 50 år. Nationalsången innan framförs av Lady Gaga och i halvlek kommer både Coldplay och Beyoncé att uppträda. Det känns ju inte som en helt vild chansning att Coldplay kommer att framföra sin låt Hymn for the weekend som ju görs ihop med Beyoncé.

Ett rykte (med betoning på rykte) säger också att Beyoncé ska offentliggöra sin graviditet i Super Bowl-pausen. Hur det är med det får vi se på söndag natt.

Framträdanden, reklamfilmer, de bästa bilderna och allt annat du behöver veta från Super Bowl hittar du på elle.se på måndag morgon – följ oss på Facebook för att aldrig missa några viktiga mode– eller nöjesnyheter >

Match och uppträdanden sänds så klart i svensk tv, kl 23.30 på söndag kväll startar marathonsändningen på TV3. Finalen väntas vara färdigspelad någon gång framåt morgonen.

Ladda med Coldplay feat Beyoncé:

Tv-reklamen i Super Bowl-pauserna är dyrast i hela världen och är ofta specialframtagna för Super Bowl. Se till exempel den här från Bud light med (grymma) Amy Schumer och inslaget nedan angående dyr reklam (8 miljoner USD för 30 sek är prislappen).

https://www.youtube.com/watch?v=JohgwbpQuy8

Så mycket kostar det att sända en rekamspot under Super Bowl:

Videon kunde inte hittas

Foto Stella pictures