Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Summerburst slopar Stockholm för jättefestival i Göteborg

08 jan, 2020 
AvNina Nyström
Summerburst i Stockholm ställs in
Summerburst 10-årsjubiléum intar Ullevi 5–6 juni 2020 – och utlovar en jättefest! Men därmed stryks också festivalen i Stockholm. Här är allt vi vet om Summerburst jubileumsfestival i Göteborg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I snart tio år har Summerburst bjudit på fantastiska festkvällar. Men du som hade sett fram emot att delta i firandet i Stockholm får alltså tyvärr tänka om. I år har man nämligen beslutat sig för att inte arrangera någon festival i Stockholm. Istället lägger man allt krut på en jättefestival i Göteborg, berättar arrangören Live Nation i ett pressmeddelande och på sociala medier:

”Sveriges största nattklubb under stjärnorna – Summerburst – firar 10 år som glädjespridare med ett gigantiskt jubileum av astronomiska mått! Festivalen kraftsamlar och tar tillbaka alla de scener, och därmed musikgenrer, som funnits med under festivalens snart tio år långa historia tillsammans med artister i absoluta världsklass.”

Utlovar extra allt på Ullevi!

Festivalgeneralen Anders Boström utlovar årets besökare extra allt.

– Det går inte att beskriva hur peppade vi är på vårt tioårsjubileum. Nu vill vi verkligen hylla festen och EDM-musiken som genre. Med alla fyra scener på plats och extra mycket konfetti kommer det bli det största vi har gjort någonsin och vi ser oerhört mycket fram emot att presentera vår line up, säger Boström i pressmeddelandet.

Annons

Då kommer Summerburst tillbaka till Stockholm

På sociala medier är några besvikna över att festivalen inte blir av i huvudstaden, men de flesta är positiva till nyheten och ser fram emot den utlovade jättefesten. Men stockholmarna behöver inte deppa allt för mycket, Summerburst kommer åter att arrangeras i Stockholm nästa år, alltså 2021.

Då släpps artisterna och biljetterna till Summerburst 2020

Tidigare har festivalen lockat artister som David Guetta, Avicii, Tiesto och Calvin Harris. Vilka artister som kommer att spela i Göteborg i år meddelas den 24 januari och biljetterna släpps måndagen den 27 januari. Här kan du läsa mer.

Du som vill gå på festival i Stockholm kan istället kolla in Lollapalooza (26–28 juni) och den som är sugen på mer västkustfest siktar rimligen in sig på Way out west i Göteborg (13–15 augusti).

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Läs mer: 

Lista: Stora artisterna som spelar i Sverige 2020

Lollapalooza 2020: Alla artister som uppträder på festivalen

Lollapalooza 2020 – allt vi vet om datum och biljettsläpp

Annons