Succéserien Skam får ny uppföljare – då kommer den sändas

Skam får ny uppföljare på NRK

För många fans var saknaden stor efter att det sista avsnittet av Skam sändes i fjol. Men nu får succéserien en ny, norsk uppföljare – och den kommer sändas redan i år.
29 mars, 2018

Den norska tv-serien Skam gjorde enorm succé med sina karaktärer och intriger på Hartvig Nissens skola i Oslo. I Sverige blev tv-serien den mest sedda någonsin på SVT Play och originalserien har fått uppföljare i form av italienska, franska och amerikanska versioner.

Nu får Skam en ny norsk uppföljare hos NRK. Den nya serien heter Lovleg och kommer handla om vad som händer när ungdomarna i serien ska flytta hemifrån och klara av att stå på egna ben.

Under 2018 kommer en annan version av Skam

Lovleg kommer att spelas in på Firda gymnasieskola som ligger i den lilla orten Sandane i Nordfjord i västra Norge. Lokala ungdomar kommer att spela rollerna i serien och ett 40-tal ungdomar uppges redan ha gått på audition.

Inspelningarna beräknas pågå under sommaren för att den nya tv-serien sedan ska kunna sändas senare under 2018. Nu väntar vi bara på att få upptäcka nästa Sana, Vilde, Eva och Noora!

Foto: NRK

Läs mer:

Här är första trailern till italienska Skam

Skam-skådisen skriver feministisk bok – då kommer den ut

Här är Italiens och Frankrikes version av skam-gänget