Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Studie: Barn som läser Harry Potter blir bättre människor

16 nov, 2017 
AvJohanna Lejon
Har du också läst böckerna om Harry Potter? Grattis, då är du förmodligen en lite bättre människa än vi andra.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Det här gör barnen från Harry Potter-filmernaBrand logo
Det här gör barnen från Harry Potter-filmerna
Vad har Daniel Radcliffe, Rupert Grint och Emma Watson för sig nu för tiden?

Elite Daily rapporterar om en ny uppsats, publicerad i tidningen Journal of Applied Psychology, som hävdar att bokserien om Harry Potter ”förbättrade ungdomars uppfattning om stigmatiserade grupper som invandrare, homosexuella eller flyktingar.”

Tre olika studier

Uppsatsen är en hopslagning av tre olika studier som var och en gjorts på ett stort antal ungdomar där några ur gruppen fått läsa Harry Potter, och andra inte. De som fått läsa Harry Potter uppvisade en helt annan, mer tolerant, inställning mot exempelvis flyktingar, än de som inte läst J.K. Rowlings böcker om Harry och hans vänner och äventyr.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Elite Daily menar att det hela handlar om alla de allegorier som finns på flera olika ställen i böckerna om Harry Potter.

Uppsatsen lämnar givetvis en del frågor men är, förstås, riktigt härlig läsning för alla Harry Potter-fans och för J.K. Rowling själv som ju faktiskt slagit fast att hon velat att serien om Harry ska resultera i just detta.

Läs mer:

Grattis Harry Potter-fans! Nu kan man bo på Hogwarts

Harry Potter-spel blir uppföljaren till Pokémon Go!

Annons