Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Studie: Barn som läser Harry Potter blir bättre människor

16 nov, 2017 
AvJohanna Lejon
Har du också läst böckerna om Harry Potter? Grattis, då är du förmodligen en lite bättre människa än vi andra.
Annons
Det här gör barnen från Harry Potter-filmernaBrand logo
Det här gör barnen från Harry Potter-filmerna
Vad har Daniel Radcliffe, Rupert Grint och Emma Watson för sig nu för tiden?

Elite Daily rapporterar om en ny uppsats, publicerad i tidningen Journal of Applied Psychology, som hävdar att bokserien om Harry Potter ”förbättrade ungdomars uppfattning om stigmatiserade grupper som invandrare, homosexuella eller flyktingar.”

Tre olika studier

Uppsatsen är en hopslagning av tre olika studier som var och en gjorts på ett stort antal ungdomar där några ur gruppen fått läsa Harry Potter, och andra inte. De som fått läsa Harry Potter uppvisade en helt annan, mer tolerant, inställning mot exempelvis flyktingar, än de som inte läst J.K. Rowlings böcker om Harry och hans vänner och äventyr.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Elite Daily menar att det hela handlar om alla de allegorier som finns på flera olika ställen i böckerna om Harry Potter.

Uppsatsen lämnar givetvis en del frågor men är, förstås, riktigt härlig läsning för alla Harry Potter-fans och för J.K. Rowling själv som ju faktiskt slagit fast att hon velat att serien om Harry ska resultera i just detta.

Annons

Läs mer:

Annons