Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Stranger things-skådisarna du inte visste varit med i Game of thrones

08 jul, 2022 
AvLouise Berglund
Stranger things och Game of thrones
Vad har Game of thrones och Stranger things gemensamt förutom att de båda innehåller övernaturliga fenomen? Svaret är: De har delvis samma skådisar. Har du koll på vilka?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Första bildera från HBO:s House of the dragonBrand logo
Första bildera från HBO:s House of the dragon

Duffer-bröderna, alltså de som skapat tv-serien Stranger things på Netflix, har kallat den fjärde och senaste säsongen för sin Game of thrones-säsong, enligt Entertainment weekly.

När man tänker på det finns det faktiskt en hel del likheter mellan de två tv-serierna. Förutom att båda innehåller övernaturliga väsen pågår extremt många parallella handlingar. På ytterst specifika platser. Med flera familjer.

Faktum är att flera skådespelare från Stranger things faktiskt har varit med i Game of thrones. Men det finns stor risk att du missat dem. Jag passar också på att utfärda en spoilervarning här för dig som ännu inte sett klart de två volymerna av Stranger things säsong fyra!

Annons

Här är skådespelarna i Stranger things som varit med i Game of thrones:

I Stranger things spelar Tom Wlaschiha den korrupta vakten Dimitri i fängelset där Hopper sitter. Under säsongen går de från att vara vakt och fånge till att istället bli allierade, rymma tillsammans och kämpa mot monstren från andra sidan.

I Game of thrones gör Tom Wlaschiha rollen som mannen utan ansikte. Ni vet Jaqen H'ghar som tillhör en av de ansiktslösa männen i Braavos och tränar Arya Stark att bli ”No one”.

Jaqen H'ghar i Game of thrones
Tom Wlaschiha som Jaqen H'ghar i Game of thrones.

En annan skådis som varit med i Game of thrones och också haft scener med Arya Stark är Joe Quinn, som gör rollen som Eddie i Stranger things. Han blev snabbt en fanfavorit, trots att han är en helt ny karaktär i säsong fyra. Eddie är ledare av Hellfire-klubben i skolan och i princip alla Dungeons & dragons-spelares äldre idol.

Annons

I sjunde säsongen av Game of thrones spelade Joe Quinn en av vakterna som är otrevlig mot Arya när hon återvänder till Winterfell för att återförenas med sin syster Sansa.

”Det är kallt och vi är upptagna, så fuck off”, säger han till henne eftersom han tror att hon låtsas vara Arya Stark (de trodde ju att den riktiga Arya var död, remember?).

Jamie Campbell Bower kunde också varit med i Game of thrones

Jamie Campbell Bower, som i Stranger things gör rollen som One (och därmed Vecna!) har nästan varit med i Game of thrones. Han var med i casten i den spinoff-serie av GoT som påbörjades men sedan lades ner. Men visst hade han passat bra som en av de som krigat om järntronen?!

Som tur är får vi snart en ny spinoff på GoT. Den 21 augusti har House of the dragon premiär, som är en prequel till originalserien och utspelar sig 300 år tidigare.

Annons