Storyn bakom Carries puffiga klänning i sista avsnittet av And Just Like That...

Carries orange-färgade klänning i And Just Like That...

HBO
I sista avsnittet av And Just Like That... bär Carrie en stor, voluminös, orange klänning när hon sprider ut Bigs aska i Paris. Men vad många inte känner till är att den klänningen har en speciell story!
04 februari, 2022
5 modedetaljer I And just like that… som du förmodligen inte känner till
1:32

Efter reklamen: 5 modedetaljer I And just like that… som du förmodligen inte känner till

(1:32)

Slå på ljud

Den 3 februari 2022 släpptes det sista avsnittet av Sex and the City-uppföljaren And Just Like That.... Jag har medvetet valt att vänta med att kolla på det, eftersom jag vill dra ut på serien liite till. Man kan tycka vad man vill om And Just Like That... men personligen kommer jag aldrig få nog av Carrie, hennes rika New York-vänner – och framförallt det inspirerande modet!

(Varning för spoliers!) I sista avsnittet av And Just Like That befinner sig Carrie i Paris för att ta ett sista farväl av sin Mr. Big. Hon bär på en helt otrolig voluminös orange-färgad klänning tillsammans med ett par lika otroliga chockrosa handskar. Bigs aska förvarar hon i en liten clutch formad som Eiffeltornet. Kanske inte en typisk jag-ska-sprida-ut-min-mans-aska-outfit, men en ganska typisk Carrie-outfit skulle jag säga.

Storyn bakom Carries orangefärgade klänning

Själva klänningen är från både Carries och Sarah Jessica Parkes favoritdesigner – Valentino.

Carries i orange klänning från Valentino i And Just Like That

Valentino är designern bakom Carries klänning.

HBO

Kostymdesignern Molly Rogers avslöjar att det var kärlek vid första ögonkastet när hon och Sarah Jessica Parker såg klänningen.

– Det var den enda långklänningen som kom in i rummet, berättar hon för InStyle.

– När SJ såg den sa hon bara ”sluta leta”.

Och det gjorde de. För både Sarah Jessica Parker och Molly Rogers visste på en gång att det var den perfekta klänningen för den scenen.

”Det fanns inga andra alternativ. Den påminner mig om kejsarinnan Joséphine.... perfekt för en scen i Frankrike”.

Efter att Parker och Rogers bestämt sig för att köra på Valentino-klänningen började de att utveckla Carries look ytterligare. En hög håruppsättning tillsammans med gnistrande örhängen bidrog till den maffiga looken som de var ute efter. Rogers berättar att Sarah Jessica Parker var med och hjälpte till att välja smycken till den outfiten.

”SJ var väldigt intresserad i valet av örhängen och missmatchade dem med flera olika par”.

Och detaljen bakom de långa handskarna var tänkt att hålla ute kylan så att Sarah Jessica Parker inte skulle förvandlas till en levande istapp. Paris kalla kvällar är helt enkelt inget att leka med!

"Vi försökte hålla henne varm" berättar Rogers.

Foto: HBO