Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Största utmaningarna på TikTok just nu

08 maj, 2020 
AvStina Dahlgren
Pitch Perfect
Appen TikTok växer sig allt större och antalet challenges blir bara fler och fler. Här har vi samlat några av de allra trendigaste utmaningarna just nu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

TikTok var en av förra årets mest nedladdade appar. Den slog både Youtube och Twitter, och blir bara större och större. Många användare är av generation yngre och en stor andel är tjejer.

Vad är TikTok?

Från början hette appen Musical.ly, men 2018 slogs tjänsten ihop med TikTok och bytte namn. I appen kan du göra korta videor som är mellan 15 och 60 sekunder. Till skillnad från många andra appar som fokuserar mer på bild så fokuserar TikTok istället på ljud och det är utifrån en sång eller ett ljudklipp som du skapar dina videor. Det kan till exempel var genom att göra en dans eller rörelser till en låt, eller att mima till en konversation från en tv-serie eller film.

I Sverige har vi flera TikTok-stjärnor där tvillingarna Isa och Elle Cryssanthander är allra största med sina fem miljoner följare.

Vad är en challenge?

En challenge är en viral trend där man uppmanar andra att göra olika utmaningar. På TikTok innebär det att man gör en viss dans, mimar till repliker från olika filmer eller gör olika uppdrag till specifika ljudklipp. En hashtag till utmaningen skapas och på så sätt kan den spridas viralt.

Annons

Videor som trendar på TikTok just nu

När en challenge eller en hashtag får spridning kallas det för att den trendar. Här har vi listat några av de mest populära challenges som finns på TikTok just nu:

#NosePainting smiley face challenge

Försök att rita en smiley i luften med hjälp av din näsa och ett filter som finns i appen. Det är svårare än vad man kan tro och kräver en hel del försök innan man lyckas.

#SavageChallenge

Dansen skapades av den populära användaren Keara Wilson och fick snabbt spridning. Numera har miljontals människor försökt sig på sina egna versioner av den snabba och roliga koreografin.

Annons

#ToosieSlide dance challenge

Drakes låt Toosie slide ligger till grunden för den här utmaningen. Sätt bara på låten och gör allt som Drake sjunger: ”Right foot up, left foot slide.

Left foot up, right foot slide”.

#Kardashian lip sync challenge

Utmaningen går ut på att du mimar till olika ljudklipp och konversationer från realityserien Familjen Kardashian. Till och med familjen själva har hakat på det och Kylie Jenners version när hon härmar sina systrar har över 40 miljoner visningar.

Annons

#PitchPerfect challenge

För dig som är ett fan av filmen Pitch Perfect är det här den perfekta utmaningen. Låtsas som att du får oväntat besök av kören The Barden Bellas, men finn dig sedan snabbt och joina kören.

Källa: Elite daily

Foto: TT, TikTok, Yotube, Instagram

LÄS MER:

Peg Parnevik hyllas för sin challenge på TikTok

Största trenderna på sociala medier 2020

Kändisarnas versioner av flip the switch challenge

Annons