Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Grammy 2023: Största snackisarna från kvällens gala

06 feb, 2023 
AvLinda Strömbäck
grammys 2023
I natt prisades musikskaparna med ett av de mest prestigefyllda musikpriserna – en Grammy. Beyoncé gick till historien som den mest prisbelönta i galans historia och Harry Styles kammade hem Årets album. Här är kvällens största snackisar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här slår Beyoncé ofattbara rekordet - se hennes tacktalBrand logo
Här slår Beyoncé ofattbara rekordet - se hennes tacktal

I natt ägde Grammy-galan rum på arenan Crypto.com i Los Angeles. Galan var den 65:e i ordningen och värdskapet hölls i regi av komikern Trevor Noah.

Spana in de största snackisarna från kvällen här!

Kim Petras blir första transkvinna att ta emot en Grammy

Kim Petra och Sam Smith kammade hem pris för Årets pop duo/gruppframträdande med låten Unholy. Kim fick stående ovationer som den första transkvinnan att ta emot en Grammy. I sitt tacktal passade hon även på att tacka Madonna för hennes kamp för HBTQ+-rättigheter, samt nära vännen och producenten Sophie, som gick bort 2021.

Harry Styles vinner årets album – och hyllas av Taylor Swift

Harry Styles tog emot priset för Årets album med Harrys House. I publiken satt även exet Taylor Swift som hyllade Harry och hans vinst till galans mest prestigefyllda pris.

Annons

Beyoncé slår Grammy-rekord

Beyoncé blev historisk på nattens Grammy-gala – hon slog nämligen rekord med flest vinster genom tiderna. Med sin fjärde vinst under kvällen slog hon Georg Solti’s rekord på 31 Grammys, och har därmed 32 stycken.

– Det här är en ära, för just nu vittnar vi historia som skrivs, sa James Corden som presenterade vinnaren i kategorin.

– Med ett nytt rekord för flest Grammy-vinster i historien, ge en stor applåd. Vinnaren är Renaissance med Beyoncé!

Aaron Carter utesluts från memoriam

I natt fick musikskaparna som lämnat oss under 2022 hyllas under Grammy-galans memoriam. I hyllningen syntes bland annat Lisa Marie Presley och Olivia Newton-John. Men fansen har reagerat på att Aaron Carter inte blev inkluderad i memoriam-inslaget, som gick bort november 2022, efter vad familjen tror ska varit en överdos.

Annons

Enligt New York Post ska Nick Carters representant sagt att han tyckt det var väldigt sorgligt att hans bror inte inkluderades på Grammys memoriam.

”Förstår verkligen inte varför Aaron Carter inte var med i årets memoriam. Han förändrade tonårspopen, slog så många rekord och banade väg för så många unga popstjärnor som följde hans fotspår” kommenterar ett fan på Twitter.

Aaron Carter

Adele vinner bästa pop solo framträdande

Adele vann Årets bästa pop solo framträdande med låten Easy on me och tillägnade priset till sin son Angelo.

– Jag skrev första versen när jag stod i duschen, efter jag bestämt mig för att förändra min sons liv. Och han har inte varit annat än ödmjuk och kärleksfull under hela den här processen, sa Adele i sitt tacktal och syftade på skilsmässan från Angelos pappa Simon Konecki, 2019.

Annons

Grammy Firade med ikoniskt hiphop-medley

Grammy-galan firade 50 år av hiphop med ett ikoniskt uppträdande av artister som LL Cool J, Run DMC, Salt-N-Pepa, Queen Latifah, Missy Elliott, Busta Rhymes, Big Boi, GloRilla, Lil Baby med flera.

Grammy-galan 2023
Grammy-galan 2023

Viola Davis nådde EGOT-status

Viola Davis kammade hem pris för sin ljudbok Finding Me och fick därmed en EGOT. Hon har alltså vunnit en Emmy, en Grammy, en Oscar och en Tony under sin karriär. Hon är den tredje svarta kvinnan som lyckats få en EGOT efter Whoopi Goldberg, John Legend och Jennifer Hudson. Endast 18 personer har lyckats kamma hem en EGOT tidigare.

Foto: TT, Youtube

Grammy Awards 2023: Se kändisarna på röda mattanBrand logo
Grammy Awards 2023: Se kändisarna på röda mattan

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons