Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Största snackisarna från Oscarsgalan 2022

28 mar, 2022 
AvSaga Pettersson
Största snackisarna från Oscarsgalan 2022
Har du hängt med på vad som hände under nattens Oscarsgala? Här har vi samlat galans största snackisar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Under natten till måndag hölls Oscarsgalan i Los Angeles. Bland Oscarsvinnarna såg vi bland annat Jessica Chastain som blev bästa kvinnliga skådisen för sin roll i The Eyes of tammy faye, och Will Smith som blev den bästa manliga skådisen för sin roll i King Richard.

TV: Oscarsgalan – Här slår Will Smith till Chris RockBrand logo
TV: Oscarsgalan – Här slår Will Smith till Chris Rock

Vad hände egentligen under galan? Här är galans största snackisar.

Will Smith slog till Chris Rock

Will Smith slog till Chris Rock på scenen.

Galans största snackis är bråket mellan Will Smith och Chris Rock. Det var när Chris skulle presentera vinnaren av bästa dokumentärfilm som han drog ett skämt om Jada Pinkett Smiths frisyr – något som fick hennes make Will att se rött.

Annons

Han tog sig därför upp på scenen, och slog till Chris i ansiktet. Under sitt tal efter att Will tagit emot pris så bad han om ursäkt till juryn. Mer om vad som hände kan du läsa här!

Jessica Chastains tacktal

Jessica Chastain under sitt tacktal.

Annat blev det under Jessica Chastains tacktal. Efter att hon tog emot sin statyett lyfte hon flera viktiga saker i sitt tal. Hon uppmärksammade hur självmord är något som påverkat så många familjer, och där ibland hennes egna, och framför allt folk från HBTQ-rörelsen.

– Och till alla er där ute som faktiskt känner er hopplösa eller ensamma, så vill jag att ni ska veta att ni är villkorslöst älskade för precis dom ni är, avslutade hon.

Annons

Beyoncé öppnade galan med dottern Blue Ivy

Öppningsakten stod ingen mindre än Beyoncé för, och behöver vi ens säga att det var mäktigt? Kan det bli annat än det? Hon framförde sin Oscarsnominerade Be alive från en tennisplan i Comptom, och med sig hade hon bland annat dottern Blue Ivy.

Juno-skådisarna återförenade 15 år senare

Jennifer Garner, Elliot Page och J.K. Simmons.

Elliot Page, Jennifer Garner och J.K Simmons slöt upp på scenen ihop för att dela ut pris för bästa originalmanus, som gick till Belfast. Detta 15 år efter att skådisarna tagit emot samma pris för Juno. Ett och ett halv decennium senare återförenades alltså Juno-gänget, fint!

Annons

Liza Minelli x Lady Gaga

Lady Gaga och Liza Minnelli på scenen.

Liza Minnelli fick ta emot stående ovationer när hon överraskade publiken med att dyka upp på scenen ihop med Lady Gaga. På grund av flera sjukdomar under åren var Liza Minnelli rullstolsburen.

– Ser du det här? Publiken, de älskar dig, sa Lady Gaga till Liza Minnelli.

Billie Eilish vann oscar för No time to die

Billie Eilish och Finneas O'Connell med sina statyetter.

Syskonen Billie Eilish och Finneas O’Connell kammade hem en Oscar för sin No time to die, från den senaste Bond-filmen. Där med blev den 20-åriga Billie den näst yngsta att kamma hem det priset. 2007 vann Markéta Irglová priset som 19-åring.

Foto: TT

Se också: Oscarsgalan 2022 – Bilderna från röda mattanBrand logo
Se också: Oscarsgalan 2022 – Bilderna från röda mattan

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons