Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Största kontona på TikTok – de har flest följare i världen

13 maj, 2020 
AvStina Dahlgren
Addison Rae är glad i blå tröja
De är världsberömda, omskrivna i media, har flera hundra miljoner följare tillsammans – och de flesta är tonåringar. Här är de allra största kontona på TikTok just nu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

TikTok var en av förra årets mest nedladdade appar och blir bara större och större. I nuläget har den över 800 miljoner användare världen över. I jämförelse har Instagram över en miljard användare, men har också funnits betydligt längre än TikTok.

Så fungerar TikTok

Många användare är i den yngre ålderskategorin och en stor andel är tjejer. I appen kan du göra korta videoklipp som är mellan 15 och 60 sekunder. Till skillnad från många andra appar som fokuserar mer på bild så fokuserar TikTok istället på ljud och det är utifrån en sång eller ett ljudklipp som du skapar dina videor. Det kan till exempel var genom att göra en dans eller rörelser till en låt, eller att mima till en konversation från en tv-serie eller film.

En smiley och en tjej
En populär challenge på TikTok nu är den där du ska rita en smiley med hjälp av näsan.

De är störst på TikTok 2020

I Sverige har vi flera TikTok-stjärnor där tvillingarna Isa och Elle Cryssanthander är allra största med sina fem miljoner följare. De internationella TikTok stjärnorna har dock en ännu större följarskara, och många av dem har fler följare än vad både Jennifer Aniston och Cara DeLevingne har.

Annons

Vi har listat de allra största TikTok-kontona som finns just nu. Appens egna konto är borträknat men ligger egentligen på en fjärde plats med sina 40 miljoner följare.

Charlie D’amelio

Charlie D'amelio dansar på TikTok

Antal följare: 55 miljoner.

”Oroa er inte jag förstår inte heller hypen”, står det i Charlie D’amelios beskrivning i appen. Men med sin dans och sina videoklipp har 16-åringen från USA blivit utnämnd till drottningen av TikTok av bland annat tidningen New York Times. Hon har dansat i tio år, bland annat bakom Jennifer Lopez, och drömmen är att bli dansare på heltid.

Annons

Här hittar ni hennes sida.

Loren Gray

Antal följare: 43 miljoner. 

Loren Gray Beech är 16-åringen från USA som använde TikTok för att starta sin musikkarriär. Förra året fick hon ett skivkontrakt och har nu släppt flera låtar. Loren har fler följare på TikTok än vad Bruno Mars har på Youtube.

Här hittar ni hennes sida.

Zach King

Zach King på TikTok

Antal följare: 42 miljoner.

Annons

Han är från början filmskapare och gjorde sig känd på Vine, en tidigare app för korta, roliga filmklipp. 30-åringen från USA klipper ihop filmsnuttar så att det ser ut som att han gör olika magitrick.

Här hittar ni hans sida.

Addison Rae

Antal följare: 39 miljoner.

19-åringen från USA som blivit stor genom att mima till olika videor och genom att skapa olika koreografier och challenges. Både Jessica Alba och Reese Witherspoon har antagit hennes utmaningar och härmat hennes danssteg i egna filmklipp.

Annons

Här hittar ni hennes sida.

Riyaz

Riyaz Aly på TikTok

Antal följare: 38 miljoner.

Riyaz Aly är en indisk 16-åring stjärna på TikTok. Till skillnad från många andra stora kändisar i appen så varken sjunger eller dansar han, istället mimar han till olika låtar eller konversationer.

Här hittar ni hans sida.

Källa: Social tracker

Foto: TikTok, Instagram, TT

LÄS MER:

Största utmaningarna på TikTok just nu

Största trenderna på sociala medier 2020

Gör som kändisarna – så roar de sig under hemkarantän

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons