Stjärnornas känga mot Donald Trump: "sexistisk, hycklande, trångsynt"

När Dolly Parton, Jane Fonda och Lily Tomlin tog till orda under nattens Emmygala passade de på att säga ett och annat om president Trump.
18 september, 2017

37 år har gått sedan filmen 9 to 5 med Dolly Parton, Jane Fonda och Lily Tomlin hade premiär, och under nattens Emmygala återförenades de på scenen för att presentera Bästa manliga biroll i en miniserie.

Komedin 9 to 5 handlar om tre kvinnor som hämnas på sin mansgris till chef, och i trions tal på Emmygalan drog de paralleller mellan nämnda mansgris och president Donald Trump.

Läs också: Nicole Kidman belyste kvinnovåldet under Emmygalan: ”En lömsk sjukdom”

Jane Fonda: ”1980 vägrade vi att bli kontrollerade av en sexistisk, egotrippad, ljugande, hycklande och trångsynt chef.”

Lily Tomlin: ”Och 2017 fortsätter vi att vägra kontrolleras av en sexistisk, egotrippad, ljugande, hycklande och trångsynt chef.”

Talet mottogs med applåder och busvisslingar varpå Jane Fonda smidigt övergick till det som var det primära uppdraget, att presentera Alexander Skarsgård som vinnare i kategorin.

https://youtu.be/oQIZ28Ylp1o

Men trion var inte de enda på Emmygalan som har varit öppet kritiska mot presidenten. Kvällens värd, programledaren Stephen Colbert, har tidigare sagt att Trump pratar som en ”teckenspråkig gorilla som har blivit slagen i huvudet” och att ”det enda som [Trumps] mun är bra för är att vara Vladimir Putins kukhölster”. Den senare kommentaren fick senare kritik för att vara homofobisk.

Läs också: Tv-stjärnan fick köpa sin egen Emmyklänning – ingen designer ville klä henne

Artikeln publicerades först på Cafe.se.