Stjärnorna från OITNB berättar om fjärde säsongens mörka twist

Den 17 juni har den fjärde säsongen av succéserien Orange is the new black premiär. Vad blir säsongens klimax och stora snackis? Kate Mulgrew och Lea Delaria vet och de berättar, så mycket de får, för oss när vi möter dem på ett Netflix-event i Paris.
13 april, 2016

Kate Mulgrew och Lea Delaria, eller med andra ord fångarna Red och Boo från Orange is the new black vill prata om den fjärde säsongen i detalj men får inte avslöja något riktigt än. Men efter en hel del övertalning (tjat) under Netflixs stora event i Paris, så börjar skådespelerskorna prata om seriens stora och mörka vändning. De är för stolta och för spända för att hålla inne ALLT. Säsongen är, enligt de båda, annorlunda jämfört med de tidigare.

– Den här säsongen är mycket mörkare och djupare. Ni kommer att få se karaktärerna och Litchfield i helt nya situationer. Serien tar en mörk väg och riktigt gräver i fängelsesystemet. Vi är själva imponerade – vi trodde aldrig att Orange is the new black skulle ta den här vändningen, men det är helt fantastiskt, säger Kate Mulgrew som spelar Red i serien.

Och när frågan om nya karaktärer läggs upp på bordet, så fortsätter de båda att berätta om säsongens konflikter.

– Det kommer en hel del nya fångar till Litchfield och konflikter uppstår. Konflikter som samlas runt en och samma mittpunkt – en fängelsvakt. Det som händer i slutet är faktiskt väldigt chockerande, fortsätter Kate Mulgrew.

Kate Mulgrew och Lea Delaria kan inte dölja hur förväntansfulla de är och hur mycket de ser fram emot att säsongen ska lanseras. De vill se publikens reaktioner.

– Jag ser extremt mycket fram emot att se hur våra fans reagerar och hur folk kommer att förhålla sig till händelserna i säsong fyra. Serien är fortfarande rolig! Vi levererar skämt och komiska situationer. Men ja, avsnitten är djupare, säger Lea Delaria.

Och om Kate och Lea, samt de andra skådespelerskorna, blev chockade när de läste manuset för första gången? De behöver inte ens tänka efter. De vet svaret. Och svaret är JA.

– Vi blev väldigt chockade när vi läste manuset för första gången. Vi visste att avsnitten skulle ha en djupare twist – men inte så här djup. Men vi har älskat manuset sedan första början, berättelsen tar upp ett stort problem som finns i det amerikanska fängelsesystemet. Ingen gör det riktigt som Jenji Kohan, hon är en fantastisk författare, säger de båda.

LÄS OCKSÅ: DET BLIR SJU SÄSONGER AV ORANGE IS THE NEW BLACK

Se trailern till fjärde säsongen här:

ELLEs digital redaktör, Lisa Segerson, med Kate Mulgrew och Lea Delaria i Paris.