Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Stephenie Meyer släpper ny bok i Twilight-serien

04 maj, 2020 
Av
twilight
Efter en mystisk nedräkning som fått fansen att undra och spekulera, berättar nu författaren Stephenie Meyer att det kommer en ny bok i Twilight-serien. Midnight Sun berättar kärlekshistorien ur ett helt nytt perspektiv.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

År 2008 läckte ett tidigt manus till en femte Twilight-book, Midnight Sun, ut på nätet. Boken var inte färdig men berättade kärlekshistorien ur vampyren Edwards perspektiv, istället för den tidigare huvudpersonen Bellas. 

Meyer la ut hela det ofärdiga manuset på sin hemsida som svar, och lämnade projektet med en hälsning om att hon var ”för ledsen” över läckan för att kunna fortsätta skriva. Hon ska ha försökt återuppta sitt manus senare, för att än en gång lägga ned det. 

Nu presenterar hon ett datum för bokens release.

”Jag var inte säker”

För femton år sedan kom den första av fyra böcker i den romantiska vampyrserien Twilight. Stephenie Meyers verk har sålt i hundratals miljoner exemplar världen över och även filmatiserats med Kristen Stewart och Robert Pattinson i huvudrollerna. Fansen har väntat och hoppats på att Midnight Sun en dag ska komma, även om det länge verkat tröstlöst. 

På måndagen medverkade Stephenie Meyer i amerikanska morgonshowen Good Morning America för att delge nyheten.

Annons

– Det är en galen tid just nu, och jag var inte säker på om det var rätt tid att släppa den här boken, men några av er har väntat så länge, sa hon. 

– Det verkade inte rättvist att låta er vänta längre. 

Ett mörkare perspektiv

Stephenie Meyer har sedan en tid tillbaka haft en nedräkning på sin hemsida som tickat ned mot måndagens tillkännagivande. När klockan var slagen kraschade hemsidan då många försökte komma in för att få bekräftat det de hoppats på – boksläppet. 

Den nya berättelsen ska enligt Meyer vara ”mörkare”. 

– Den är definitivt mörkare och även mer desperat. Det står betydligt mer på spel ur Edwards perspektiv, säger hon till USA Today.

Minns ni dramat? Vampyren Edward slås om människan Bellas hjärta, med varulven Jacob som sin stora rival.

Midnight Sun släpps på engelska den 4 augusti.

Foto: TT

Källa: Teen Vouge

LÄS MER:

Nu kan du hyra The Twilight Swan House på Airbnb

10 år efter Twilight-premiären – minns du det här?

10 fantastiska böcker om kärlek

Annons