Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Squid Game på Netflix – allt du behöver veta om serien

05 okt, 2021 
AvEmma Castman
AvEmma Castman
Varför snackar alla om Squid Game, och vad handlar serien om egentligen? Här är allt du behöver veta om den koreanska succéthrillern.
Annons
TV: Därför snackar alla om Squid game – här är allt du vill vetaBrand logo
TV: Därför snackar alla om Squid game – här är allt du vill veta

Är du en flitig användare av sociala medier har du säkert sett diskussioner om Squid Game i ditt flöde. Serien som är på väg att bli Netflix mest populära – någonsin.

Men varför har allas blickar riktats mot en dystopisk koreansk spänningsthriller? Här listar vi tre orsaker till att Squid Game blivit en sådan succé!

Squid Game – därför ska du streama serien

1. Jämförs med The Hunger Games

Älskar du The Hunger Games med Katniss Everdeen i spetsen? Då kommer du förmodligen att älska Squid Game. Serien, som regisserats av Hwang Dong-hyuk, beskrivs nämligen som ett brutalt överlevnadsdrama där det gäller att klara sig till slutet.

Annons

Bestämmer du dig för att se Squid Game ska du dock vara medveten om att serien innehåller betydligt mer blod än The Hunger Games… Utmaningarna som deltagarna ställs inför ser lekfulla och roliga ut, men skenet bedrar. Minst sagt. Förbered dig på knivhugg, skjutningar och bloddränkta mord – från första avsnittet.

2. Handlingen kommer med ett viktigt budskap

Squid Game är som sagt ett överlevnadsdrama, som mer konkret går ut på att deltagare med allvarliga ekonomiska problem rekryteras till ett spel som går ut på att tävla i olika barnlekar. Haken är att de dödas om de åker ut ur leken eller bryter mot reglerna… Sammanlagt tävlar 456 personer, och i prispotten finns 45,6 miljarder sydkoreanska won (omkring 340 miljoner kronor). Pengar som deltagarna känner att de måste komma åt – till varje pris.

Genom serien riktar Hwang Dong-hyuk strålkastarljuset mot de stora klyftorna i vårt ojämlika samhälle. Skuldsatta människor är villiga att riskera livet för att eventuellt komma åt pengar, samtidigt som den rika överklassen roat ser på.

Annons

3. Karaktärerna gör serien

Fängslande spänning och hårresande scener i alla ära, men många menar att det är de tävlande och deras historia som gjort Squid Game till en sådan succé. Vi tänker till exempel på Oh Il-nam, en blygsam äldre man med hjärntumör som oväntat nog visar sig kunna prestera bra under seriens livsfarliga utmaningar, eller den listiga ficktjuven Kang Sae-byeok med en minst sagt mystisk bakgrund.

Visste du förresten att huvudpersonen Seong Gi-huns liv är baserat på en sann historia om en man som plötsligt blev av med sitt jobb på en bilfabrik?

Se trailern till Squid Game här

TV: 6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsinBrand logo
TV: 6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsin

Foto: Netflix

Annons