Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Specialsäsongen av Vår tid är nu – här är nya bilderna!

25 maj, 2020 
AvStina Dahlgren
Hedda Stiernstedt i grön hatt
SVT:s succéserie Vår tid är nu får en specialsäsong senare i år. Nu kommer nya detaljer, och nya bilder, från inspelningarna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 serier med högsta betyg på IMDbBrand logo
10 serier med högsta betyg på IMDb

De tre säsongerna av SVT:s dramaserie Vår tid är nu blev en succé. Tittarna får följa familjen Löwander som driver en av Stockholms mest populära restauranger, precis när andra världskriget tar slut. Dottern Nina, spelad av Hedda Stiernstedt, förälskar sig i kökspojken Calle, spelad av Charlie Gustafsson. Under årens gång får tittarna sin beskärda del av allt som en dramaserie kan tänkas innehålla – kärlek, svek, lögner och hemligheter.

Specialsäsong av Vår tid är nu

Det var egentligen tänkt att säsong tre skulle vara den absolut sista, men så insåg manusförfattarna att tittarna fortfarande kände sig snuvade på historien om exakt hur det gick till när Nina och Calle blev ett par. När den första säsongen slutar är de gifta och har barn på varsitt håll, men när säsong två börjar har fem år gått och Calle och Nina är ett par. Vad hände egentligen där emellan?

Den historien kommer vi nu att få se i en specialsäsong som sänds under julhelgen i år. I fyra avsnitt kommer vi också att få se mer av kärlekshistorien mellan Helga, spelad av Suzanne Reuter, och köksmästare Stig ”Stickan” Backe, spelad av Peter Dalle.

Annons
Helga Löwander och Stig Backe
I specialsäsongen får vi veta mer om historien mellan Helga Löwander och köksmästare Backe.

Nya bilder från inspelningarna

Vi har tidigare fått veta att handlingen kommer att utspela sig sommaren 1951 på familjen Löwanders sommarrestaurang i skärgården. Nu kommer det ännu fler detaljer och ännu mer bilder från inspelningarna av specialsäsongen.

Expressens Spoiler alert är först ut med att visa upp de nya bilderna. Där syns både Peter, Nina och Helga Löwander i olika miljöer, bland annat i vad som tros vara sommarrestaurangen där en stor del av handlingen kommer att äga rum.

Adam Lundgren i beige kavaj
Adam Lundgren spelar Peter Löwander i Vår tid är nu.

 

Annons
fyra herrar i kostym framför ett stort hus
Peter Löwander längst fram till vänster, och bredvid honom den nya rollkaraktären Hilding Rundström. I bakgrunden syns köksmästare Backe och Calle.

Före krigsutbrottet drev familjen Löwander en sommarrestaurang. Nu vill Peter göra ett nytt försök, men han blir snabbt varse att det är något helt annat att driva den som källarmästare på 50-talet än innan kriget bröt ut. Tittarna får även möta en helt ny rollkaraktär – Hilding Rundström, spelad av Mattias Fransson. 

Relationen mellan Calle och Nina

När julspecialen börjar har Calle återvänt till sitt liv med hustrun Sonja och sonen Björn. Han försöker trycka undan alla tankar på Nina men lyckas inte.

Annons
kille går med resväskor
Charlie Gustafsson som Calle.

Nina å sin sida mår fortfarande dåligt efter sitt självmordsförsök. Hon och maken Erik har det inte bra och dottern Christina sköts mestadels av en barnflicka. 

– När specialsäsongen börjar har det gått ett halvår sedan Nina försökte ta livet av sig, och var nära att lyckas. Helga kallar det för ”olyckan”, men hon vet innerst inne vad som hände. Och sin egen roll i det hela. Hon vill nu bara ta hand om Nina och hjälpa henne bli frisk. Men hon har också bestämda uppfattningar om hur det bör gå till, säger manusförfattare Ulf Kvensler till Spoiler alert.

Annons
Helga och Nina Löwander vid ett middagsbord mittemot varandra
Suzanne Reuter som Helga Löwander och Hedda Stiernstedt i rollen som Nina Löwander.

 

hedda stiernstedt i grön hatt, grön kappa och mörka solglasögon
Mor och dotter i specialsäsongen av Vår tid är nu.

Mycket kommer också att handla om mor- och dotterrelationen mellan Nina och Helga Löwander.

– Efterhand som Nina återfår krafterna, och mer och mer blir sitt gamla jag, uppstår nya konflikter. Utan att avslöja för mycket: under specialsäsongen kommer Helga lära sig något om Nina hon borde förstått för länge sedan. Och en hel del om sig själv också, säger Ulf Kvensler.

Foto: Niclas Maupoix/SVT, Peter Cederling/SVT

LÄS MER:

Här är tidsmissarna i ”Vår tid är nu”

Därför blev Vår tid är nu en megasuccé

SVT släpper dokumentär om Vår tid är nu – då har den premiär

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons