Dödsfall i filmer och serier som fortfarande gör oss ledsna

Sorgliga dödsfall i filmer och serier

Även om de flesta dödsfall i filmer och serier är tuffa att se finns det de som upplevs som extra smärtsamma. Här är sex sådana exempel!
21 mars, 2022
7 skådisar med stora roller – som plötsligt bara försvann
1:11

Efter reklamen: 7 skådisar med stora roller – som plötsligt bara försvann

(1:11)

Slå på ljud

När karaktärer i filmer och serier plötsligt mister livet kan det vara svårt att hålla tillbaka tårarna. Nedan listar vi exempel på dödsfall som fortfarande gör oss otroligt sorgsna.

Obs! Stor varning för spoilers…

Rue i The Hunger Games

När 12-åriga Rue dör i The Hunger Games är inte ett öga torrt. Rues sista önskan var att Katniss skulle sjunga för henne, och det gjorde hon – ända tills Rue tog sitt sista andetag. Därefter täcker Katniss kroppen med vackra vita blommor. Otroligt sorglig filmscen.

Shireen Baratheon i Game of Thrones

I Game of Thrones är de smärtsamma scenerna många, men en av de mest hjärtskärande är utan tvekan när Shireen Baratheon bränns på bål av sin pappa Stannis Baratheon…

Poussey Washington i Orange Is The New Black

När Poussey Washington dog i säsong fyra av Orange Is The New Black var det få som inte grät. Att den älskvärda karaktären dessutom miste livet när hon försökte hjälpa sin vän gör allt så mycket mer ledsamt.

Lady Sybil i Downton Abbey

När Lady Sybil plötsligt dör i Downton Abbey är det svårt att hålla tillbaka tårarna. Kort efter att hon fått barn drabbas hon nämligen av graviditetstoxikos och avlider. "Traumatiserande", ja så har faktiskt tittare beskrivit det minst sagt dystra dödsfallet.

George O'Malley i Grey's Anatomy

George O'Malley hade en stor roll i de första säsongerna av Grey's Anatomy, men i det sista avsnittet av säsong 5 dör han. Oväntat, dystert och otroligt ledsamt.

Marley i Marley och jag

I dramakomedin Marley och jag får vi följa Owen Wilson och Jennifer Aniston som spelar ett nygift par som lär sig en hel del om livet från sin busiga och smått neurotiska hund Marley. I slutet dör dock Marley och känslorna, ja – de är många. Ett hjärtskärande slut som knappt går att tänka på utan att fälla en tår.

Artikelinspiration: Buzzfeed

Foto: TT