Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Sophie Turner om “att få tillbaka sin kropp" efter graviditeten

22 mar, 2021 
AvElin Jonsson
Sophie Turner om “att få tillbaka sin kropp" efter graviditeten
Sophie Turner ryter ifrån och slår fast att en kvinna inte förlorar sin kropp efter en graviditet, den förändras bara!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Nike hyllar gravida kvinnor i ny reklamfilmBrand logo
Nike hyllar gravida kvinnor i ny reklamfilm

Nu slår Game of Thrones-skådisen Sophie Turner fast att man inte behöver kämpa för att ”få tillbaka sin kropp” så som den var innan graviditeten och förlossningen. Den nyblivna mamman som födde dottern Willa i juli menar att ens kropp ”inte går förlorad efter en förlossning”, och att det tankesättet som gärna läggs på kvinnor är giftigt.

På sina sociala medier härom veckan delade hon med sig av en post på sin story i vilken hon visar att hon tar avstånd från allt som menar att en kvinna ”ska få tillbaka sin kropp” efter en graviditet, och hon poängterar att ens kropp är bra precis som den är.

Sophie Turner: Man förlorar inte sin kropp efter en graviditet!

På bilden som Turner visar upp ser vi en lista med ”Mat som gör att du får tillbaka din kropp efter en graviditet”. Där man ser den ena ritade frukten och grönsaken efter varandra, följt med texten:

”Du har aldrig förlorat din kropp efter en förlossning! Det är okej och normalt att kroppen förändras. Du behöver inte en mindre kropp för att vara värdig och okej!”

Annons

Bilden fick sig en like av maken tillika artisten Joe Jonas som därmed håller med sin fru.

Sophie Turner hyllar Blake Lively som är av samma åsikt

Ämnet ligger Sophie Turner varmt åt hjärtat som bara i förra månaden gick ut och applåderade när skådis-kollegan Blake Lively talade öppet om nästan samma sak. Blake Lively gick nämligen ut med ett uttalande på sina sociala medier om hur hon efter förlossningen haft svårt att hitta kläder som passar hennes kropp.

”Ingen hade prover som passade mig efter förlossningen. Och så många kläder från butikerna passade inte heller. Så. Många.”, förklarade Blake Lively i sitt uttalande som sedan plockades upp av magasinet People som ville belysa frågan.

”Det är ju inte ett bra budskap till kvinnor när deras kroppar inte passar in i de kläder som varumärken har att erbjuda. Det är främmande och förvirrande”, slog magasinet fast.

Sophie Turner plockade även hon upp Blake Livelys uttalande och la till:

”Den här kroppen gav mig en bebis. Och skapade den här bebisens mat för att växa. Vilket underbart mirakel! Men istället för att känna mig stolt, så kände jag mig osäker. Endast för att jag inte fick plats i mina kläder”, skrev Sophie Turner på sin story samtidigt som hon hyllade Blake Lively.

Bilden som Turner delad på sin story

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons