Solange Knowles är klar för Way Out West

Solange Knowles

En ny artist är klar för sommarens upplaga av Way Out West – nämligen den amerikanska r'n'b-stjärnan Solange.
14 maj, 2019

Mellan den åttonde och tionde augusti går årets upplaga av Way Out West av stapeln i Slottsskogen i Göteborg. Det är den trettonde gången som evenemanget arrangeras, och redan nu står det klart att den hyllade festivalen kommer att gästas av världsstjärnor som Cardi B, The Cure, Yung Lean och Zara Larsson.

Sedan tidigare har festivalen meddelande att omkring 120 artister kommer att uppträda under den tre dagar långa festivalen, och i dag offentliggjordes ytterligare en tung och exklusiv headline-pjäs till sommarens stora fest – nämligen Solange Knowles.

Solange är en av världens just nu mest aktuella artister, och spelningen i Slottskogen i Göteborg blir hennes första – och hittills enda – spelning i Sverige.

Solange är aktuell med albumet When I Get Home

I mars släppte Solange albumet When I Get Home, en futuristisk hyllning till artistens hemstad Houston. Med plattan släppte stjärnan också en hyllad film innehållande svarta cowboys, flygande hästar, dansande figurer, afrofuturistisk symbolik och scener från kvarteren där stjärnan växte upp tillsammans med sin mamma, pappa och syster Beyoncé.

Solange släppte sitt debutalbum Solo star 2003, och redan 2013 var artisten klar för att spela på Way Out West. Bara veckor innan festivalen skulle äga rum meddelade dock Solange att hon var tvungen att ställa in alla sina Europaspelningar den sommaren, vilket gjorde att hon aldrig kom till Way Out West. Anledningen till det sena avhoppet berodde på hennes egna mentala och fysiska hälsa och att hon var tvungen att prioritera sin familj.

Foto: TT/Calvin Klein

Läs mer:

Solange Knowles: ”Jag vill att min musik ska nå dem som inte förstår hur det är att vara svart kvinna i dag”

Solange Knowles bröllop – helvitt och magiskt

Hur du föreställer dig Way out west – och hur det faktiskt kommer bli