Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

12 snackisar från Meghan och Harry-intervjun med Oprah

08 mar, 2021 
AvMoa Alfredsson
Snackisarna från Oprah intervju med Meghan Markle och prins Harry
Meghan Markle och Prins Harry berättar allt om det brittiska kungahuset i en exklusiv intervju med Oprah Winfrey. Bland annat blev livet med kungafamiljen så jobbigt för Meghan att hon funderade på att ta sitt eget liv. ELLE listar det viktigaste som sades under intervjun.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Meghan Markle och Harry – så reagerar omvärlden efter intervjunBrand logo
Meghan Markle och Harry – så reagerar omvärlden efter intervjun

Aldrig tidigare har en intervju varit så efterlängtad som Oprah Winfreys exklusiva samtal med Meghan Markle och prins Harry. För första gången någonsin pratar det omtalade hertigparet ut om hur deras gemensamma tid i det brittiska kungahuset egentligen såg ut – och vad som ledde fram till att de tog beslutet att lämna.

– Jag funderade på att ta mitt liv, berättade bland annat Meghan i intervjun.

ELLE listar de största ögonblicken från intervjun med Prins Harry och Meghan Markle:

1. Buckingham Palace slår tillbaka – redan innan intervjun

Oprahs intervju med Meghan Markle och prins Harry har väckt känslor världen över – men monarkerna i Buckingham Palace har varit allt annat än glada över att makarna träffat tv-drottningen Winfrey för en ”tell all”-intervju. Ett par dagar innan intervjun sändes gick kungahuset ut med att man påbörjat en internutredning om att Meghan Markle ska ha mobbat personal under sin tid på slottet. Tajmingen får oss att tro att det kan vara kungahusets svar på att Meghan och Harry talar ut.

Annons

2. Meghan trodde att de kungliga reglerna inte var på riktigt

Megan berättade för Oprah att det tog henne lång tid att förstå hur komplext det egentligen är att ingå i en kungafamilj. Hon berättade bland annat att hon inte visste att hon var tvungen att niga framför drottningen – även om de var själva. Hon trodde nämligen att det bara var något man gjorde när allmänheten såg på.

– Jag växte upp i LA där man ser kändisar hela tiden. Men kungligheterna är något helt annat, det är en helt ny arena, berättade Meghan för Oprah.

3. Meghan och Harry gifte sig tre dagar innan deras offentliga bröllop!

Meghan avslöjade att paret egentligen gifte sig tre dagar innan deras minst sagt storslagna bröllop. Den ”riktiga” ceremonin var mer intim och bestod bara av Meghan, Harry och prästen.

Meghan Markle och prins Harry gifter sig.

4. Kate Middleton fick Meghan att börja gråta

En omtalad händelse i pressen var historien om hur Meghan skulle fått sin svägerska Kate Middleton att börja gråta. Nu berättar Meghan för Oprah att det egentligen var tvärtom. Kate ska enligt Meghan ha sagt något negativt om brudtärneklänningarna inför hennes bröllop med Harry– något som fick Meghan att börja gråta. Kate ska sedan ha bett om ursäkt och skickat förlåt-blommor till Meghan.

Annons

5. Meghan har en bra relation med drottningen

– Drottningen har alltid varit underbar mot mig. Jag älskar att vara i hennes sällskap, berättade Meghan när hon fick frågan om hennes relation med Harrys farmor.

6. Kungafamiljen ville inte att Archie skulle ha en kunglig titel

Oprah kunde inte dölja hur chockad hon blev när Meghan berättade att kungafamiljen inte ville att Meghan och Harrys son Archie skulle få en kunglig titel eller något personskydd.

Exakt varför kungafamiljen ville frångå tradition för att hindra Archie från en kunglig titel är fortfarande oklart men Meghan berättade i intervjun att det gjorde henne ledsen eftersom Archie skulle blivit ” den första mörkhyade personen i familjen.”

7. Personer i kungafamiljen oroade sig över Archies hudfärg

Meghan berättade att under tiden hon var gravid fick hon reda på att personer inom kungafamiljen oroade sig över ”hur mörk Archies hudfärg skulle bli”. Hon ville inte berätta för Oprah vem eller vilka i kungafamiljen som hade pratat om detta.

Annons

8. Meghan funderade på att ta sitt liv

Meghan berättade för Oprah hur dåligt hon mådde under sin tid i kungahuset och att det tillslut blev så allvarligt att hon till och med funderade på att ta sitt eget liv. När hon berättade för medlemmar i kungafamiljen att hon behövde söka hjälp för sin psykiska hälsa fick hon reda på att det var något hon inte fick göra. Det skulle nämligen ”inte se bra ut”.

Meghan i konversation med Oprah.

9. Prins Charles pratar inte längre med sonen Harry

När det var prins Harrys tur att vara med under intervjun tillsammans med sin fru berättade han att hans far inte velat prata med honom sen han bestämde sig för att lämna kungahuset.

Annons

10. Harry om sin mamma prinsessan Diana

– Jag tror att min mamma visste att det skulle bli så här. Jag kan inte ens föreställa mig hur det måste varit för henne att gå igenom allt det här själv, vi har i alla fall varandra, sa Harry om sin mamma.

11. Kungafamiljen vägrar hjälpa Harry och Meghan ekonomiskt

Paret förklarade för Oprah att anledningen till att de bland annat har ett avtal med Netflix är för att kungafamiljen slutat betala ekonomiskt underhåll till Harry och Meghan. Så här sa Harry om dealen med streamingtjänsten:

– Det var inget vi hade planerat för, men jag behövde pengar för min familjs säkerhet.

12. Avslöjar könet på barnet

Meghan och Harry väntar sitt andra barn och i intervjun med Oprah avslöjade paret att Archie ska få en syster.

Hela Oprah Winfreys intervju med prins Harry och Meghan Markle sänds på måndag 8 mars 2021 klockan 21.00 på TV3 och Viafree.

Foto: TT

LÄS MER:

Meghan Markle och prins Harry klipper banden med kungahuset!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons