Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Skäringers ilska mot Instagrambilden – uppmanar till bojkott

14 jul, 2017 
AvMikaela Alex
Mia Skäringer ser rött. Anledningen är bloggaren Katrin Zytomierskas inlägg om sin kropp. "Hon har väl alltid velat provocera", säger hon i podcasten "Skäringer och Mannheimer".
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I senaste avsnittet av podcasten Skäringer och Mannheimer med Mia Skäringer, 33, och Anna Mannheimer, 54, uppmanar de alla att sluta följa programledaren och bloggaren Katrin Zytomierska. Anledningen är ett Instagram-inlägg där Katrin visar sin mage, med texten:

LÄS OCKSÅ: MIA SKÄRINGERS SKÄMT OM HANNAH OCH AMANDA

Jag inser att det inte är mode att vara smal överallt. Det är nog bara i vissa städer som det är mode. Här är det inte mode. Hade jag bott i en förort eller vilken stad som helst i Sverige förutom Stockholm så hade jag nog verkligen inte bantat mer utan känt mig väldigt nöjd just nu. Tur att jag bor på Östermalm där tjejerna är väldigt smala för jag känner mig inte alls nöjd så här. Jag skäms inte och skyler mig inte under en sarong eller så jag tänker inte alls på att jag inte skulle se bra ut i min kropp. Men jag njuter mycket av att träna och äta bra. Mycket.”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

 

Mia Skäringer var allt annat än road över inlägget:

– Jag såg den här Katrin Zy, Zchys, eller vad hon nu heter på Instagram. Hon la ut nånting om att hon är så glad att hon bor på Östermalm för där är alla så smala. Och att hade hon bott nån annanstans i landet där alla är lite tjockare, då hade hon kanske varit nöjd med hur hon ser ut. Det enda hon tjatar om är att gå ner i vikt efter sina förlossningar, men nu bor hon ju på Östermalm där alla är så smala och fräscha och därför blir hon motiverad att gå ner ännu mer.

Annons

Hon fortsätter:

– Jag tänkte har hon har vänt på det för att hon vill provocera, för hon har väl alltid velat provocera har jag för mig. Men då går det in folk som jag ändå tycker är vettiga och likear det här, kvinnor som är i branschen och som jag tycker är schyssta personer som står för nåt bra… Missade jag nåt skämt eller var det så vidrigt som det stod eller är det nån ironisk grej jag inte förstår?

LÄS OCKSÅ: MIA SKÄRINGERS STARKA OCH ÄRLIGA ORD OM ÄTSTÖRNINGARNA

När Anna Mannheimer läst upp hela inlägget för lyssnarna konstaterar hon att ett måste vara ett skämt från Katrins sida, varpå Mia säger:

– Och liksom säga på något sätt att: ”Men här är vi så sjuka och konstiga så jag vill bo här där man föder ätstörningar. För jag vill också vara lite störd.”

Anna Mannheimer svarar:

– Men då bestämmer vi och alla ni som lyssnar på oss nu att vi går inte in på hennes Instagram mer för det här var ju idiotiskt, säger Anna Mannheimer, skrivet Hänt.se.

Annons

Katrin Zytomierska är dock känd för precis sådana här uttalanden och sina kontroversiella åsikter om kvinnors kroppar. Hon tycker att hon har rätt att utrycka sina åsikter.

– Det är lite så världen ser ut, man tycker olika. Bara för att jag inte tycker lika som Mia Skäringer så skulle jag inte bete mig så barnsligt så att jag skulle uppmana folk att sluta följa henne. Men det får stå för henne, säger Katrin Zytomierska till Expressen

Hon fortsätter med att utveckla vad hon menade med sitt Instagram-inlägg:

– Jag har väl inte koll på hur det ser ut i olika städer och stadsdelar, utan det är en generalisering jag gör utefter hur tjejer ser ut där jag bor – där är genomsnittet smala om man jämför med andra ställen. Jag tycker att det är trevligt att omges av de här smala tjejerna. Om de provocerar henne, eller om hon inte trivs med det – fine, då kan jag bo där och så kan hon bo någon annstans, avslutar Katrin Zytomierska.

Källa: Hänt, Expressen

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på MåBra.

Annons