Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Mia Skäringer och Anna Mannheimer om corona-insamlingen

30 mar, 2020 
AvAnaïs González Cruz
I förra veckan startade Mia Skäringer och Anna Mannheimer en insamling för att stötta såväl vårdpersonal som restauranger i coronakrisen. Nu har podduon fått in ett jättebelopp från lyssnarna: ”Ni är helt otroliga”, skriver de på Instagram.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
8 power-kvinnor du inte får missa på InstagramBrand logo
8 power-kvinnor du inte får missa på Instagram

Efter utbrottet av coronaviruset riskerar hundratusentals svenskar att bli av med sina jobb. Folkhälsomyndighetens förbud mot allmänna sammankomster med över 50 personer slår särskilt hårt mot hotell- och restaurangbranschen, men påverkar också många andra företag. Samtidigt vittnar sjukvårdspersonal om ett mycket pressat läge, då intensivvårdsplatser och skyddsutrustning nu håller på att ta slut.

Runt om i landet har olika insamlingar dragit igång för att bekämpa smittspridningen och för att stötta utsatta branscher inom svenskt näringsliv. Även Mia Skäringer och Anna Mannheimer har velat göra sitt för att hjälpa till.

”Personal inom äldreomsorg och sjukvård jobbar häcken av sig”

Efter att ha rådfrågat professorn Agnes Wold, som nyligen gästade podden Skäringer & Mannheimer, bestämde de sig för att samla in pengar till presentkort på svenska restauranger som skulle nyttjas av vårdpersonal:

Annons

– Man kan komma hem efter ett jäkla helsikespass och äta en lyxig middag hemma med sin familj som man kanske inte hade kostat på sig annars, säger Skäringer i förra veckans avsnitt, och tillägger att många restauranger nu sadlat om med take away och hemkörning.

Komikern och skådespelerskan har också informerat om insamlingen på sitt Instagramkonto:

”Personal inom äldreomsorg och sjukvård jobbar häcken av sig för att rädda liv -till usla löner. Nu samlar vi ihop oss så de kan få ett presentkort på mat från den lokala restaurangen både som hjälp och uppskattning. En vinna-vinna grej.”

Så mycket har Skäringer och Mannheimers insamling dragit in

Responsen på insamlingen har sedan dess varit enorm. Under måndagen kunde podduon avslöja att lyssnarna tillsammans samlat in ett jättebelopp – hela 610 000 kronor:

Annons

”Vi startade ju en insamling i podden i måndags. Och: Wow! Ni är ju helt otroliga”, skrev Skäringer & MannheimerInstagram  när summan var uppe i 250 000 kronor.

Insamlingen, som stängts, ska nu fördelas så rättvist det bara går över hela landet, meddelar podduon.

Foto: Karin Törnblom//Henrik Brunnsgård//Aftonbladet//TT

LÄS MER: 

Psykologen: Så hanterar du ensamheten under coronatiden

Corona: Så kan du uppleva Stockholms nattliv hemma

Mia Skäringers show No More Fucks To Give släpps på bio

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons